V piešťanskom kempe aj Galamboš a Rais, šampionát bez Lašáka

NETKY.SK • 27 Marec 2012, 07:43 • 2 min
V piešťanskom kempe aj Galamboš a Rais, šampionát bez Lašáka

V piešťanskom kempe aj Galamboš a Rais, šampionát bez Lašáka - Hokej Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek v pondelok privítal v Piešťanoch 22 hráčov, ktorí sa zúčastnia na tréningovom kempe v rámci prvého týždňa prípravy pred MS vo Fí

slovakia

left justify in out

img

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek v pondelok privítal v Piešťanoch 22 hráčov, ktorí sa zúčastnia na tréningovom kempe v rámci prvého týždňa prípravy pred MS vo Fínsku a Švédsku. Z pôvodnej nominácie vypadli útočníci Adam Lapšanský a Richard Rapáč, pribudol naopak útočník Peter Galamboš a k mužstvu sa v utorok pripojí aj obranca Matúš Rais. Český kormidelník prezradil, že na MS sa s určitosťou nepredstaví brankár Ján Lašák.
      K zmene v nominácii došlo v prípade Rapáča zo zdravotných dôvodov, keďže popradský útočník si natrhol vnútorný väz v kolene a bude pauzovať minimálne tri týždne. S Lapšanským tréneri zase nemôžu počítať z dôvodu hráčových klubových povinnosti. "Adam figuroval v našej nominácii po vyradení Sparty Praha v play off českej extraligy. Sparta však poslala Lapšanského do prvoligového Chomutova, takže v úvodnej fáze prípravy s ním nemôžeme počítať," vysvetlil pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora.
      Počas úvodného kempu bude cieľom realizačného tímu dostať hráčov späť do kondície, celkovo absolvujú po šesť tréningov na ľade i na suchu. "Tento týždeň môžme ísť do vyššej fyzickej záťaže, ako v ďalšom priebehu prípravy. Chceme vybrať tých najlepších hráčov, ktorých Slovensko má a budú k dispozícii. Nevieme, kto nám príde z Ameriky, ešte bežia súťaže. Môže dôjsť aj k nejakému zraneniu, ale skutočne vyberieme tých najlepších," vyhlásil Vůjtek s tým, že Lašák mužstvo na šampionáte neposilní. "Bol dlhodobo zranený a my sme s ním prestali počítať práve preto, lebo nechytal. Požiadal nás o naše stanovisko a my sme mu vysvetlili situáciu s tým, že počítame s inými brankármi. Čo sa týka Budaja, ten by sa mal ozvať dnes alebo zajtra."
      Majstrovstvá sveta by boli príjemným predĺžením sezóny aj z pohľadu dvojice hráčov Sparty Praha, obrancu Michala Sersena a útočníka Maria Bližňáka. "Do reprezentácie prichádzam ako vždy s dobrými pocitmi. Pôvodne som si však chcel zahrať play off o čosi dlhšie, z tohto pohľadu som samozrejme sklamaný," uviedol pre TASR Sersen, pričom s jeho slovami vyslovil súhlas aj jeho tímový kolega Bližňák: "Pocity mám zmiešané, lebo sezóna bola dobrá, základná časť dokonca super, ale v play off prišlo sklamanie. Nikto to nečakal, ani ja. Taký je však šport, život ide ďalej. Teraz som tu a určite si chcem v reprezentácii napraviť chuť." 
      Na zraz sa už veľmi tešil gólman ešte stále úradujúceho českého majstra Třinca Peter Hamerlík. "Áno, tešil som sa, už sú to skoro tri týždne, čo sme skončili. Sklamanie z vypadnutia bolo veľké, ale nevychádzala nám v podstate celá sezóna. Neskončili sme v prvej šestke, ako sme si zaumienili a nevyšlo nám ani predkolo. Zrejme to v klube ešte bude mať nejaké následky," povedal a s výhľadom na MS dodal, že by sa rád dostal nielen do záverečnej nominácie, ale aj do bránky: "Bol som na dvoch šampionátoch, ani raz som ale nechytal. Ak by som dostal šancu, bol by som len rád a snažil by som sa chalanom čo najviac pomôcť."
      Po kempe v Piešťanoch, kde sa bude na MS pripravovať aj výber do 18 rokov, sa Vůjtekovi zverenci presunú do Košíc, kde v tamojšej Steel Aréne odohrajú v piatok 6. apríla a v sobotu 7. apríla prvé dva prípravné zápasy v rámci Euro Hockey Challenge s Dánskom (oba duely od 17.00 h). Druhý aprílový týždeň sa bude reprezentačný tím krátko pripravovať v Bratislave a v piatok 13. apríla odletí špeciálom do Jaroslavľu, kde si dvakrát zmeria sily s ruskou zbornou (13. a 14. apríla).
      Po návrate z Ruska sa Slováci 18. apríla predstavia v Prahe proti Česku a s tradičným rivalom zohrajú o dva dni neskôr odvetu v Bratislave. Šampionátovou generálkou pre Vůjtekov tím bude turnaj Škoda Cup v Bratislave, kde odohrá zápasy proti reprezentačným výberom Nórska (27. apríla) a Nemecka (28. apríla).

      Doplnená nominácia na tréningový kemp v Piešťanoch (26. - 30. apríl):
      Brankári: Peter Hamerlík (Třinec/ČR), Július Hudáček (Södertälje/Švéd.), Ján Laco (Lev Poprad/KHL)
      Obrancovia: Ivan Baranka (Spartak Moskva/KHL), Michal Grman (B. Bystrica), Ivan Jankovič (Skalica), Peter Mikuš, René Vydarený (obaja Č. Budějovice/ČR), Michal Sersen (Sparta Praha/ČR), Tomáš Starosta (Chanty Mansijsk/KHL), Matúš Rais (Nitra)
      Útočníci: Mario Bližňák (Sparta Praha/ČR), Martin Cibák (Nižnekamsk/KHL), Marcel Hossa (Dinamo Riga/KHL), Marek Hovorka (Kladno/ČR), Milan Kytnár (Hämeenlinna/Fín.), Patrik Lušňák (Skalica), Juraj Mikúš (TPS Turku/Fín.), Štefan Ružička (Spartak Moskva/KHL), Tomáš Surový (CSKA Moskva/KHL), Ján Sýkora (B. Bystrica), Rastislav Špirko (LEV Poprad/KHL), Peter Galamboš (Martin)

      Realizačný tím:
      Generálny manažér: Otto Sýkora
      Tréner: Vladimír Vůjtek
      Asistent trénera: Peter Oremus
      Tréner brankárov: Daniel Makoni
      Lekár: Jozef Kubašovský
      Kondičný tréner: Roman Švantner
      Maséri: Branislav Prokop, Rastislav Ladecký, Michal Hrtús

      Program prípravných zápasov slovenskej reprezentácie:
      6. apríl (Košice): SR - Dánsko /Euro Hockey Challenge/
      7. apríl (Košice): SR - Dánsko /Euro Hockey Challenge/
      13. apríl (Jaroslavľ): Rusko - SR /Euro Hockey Challenge/
      14. apríl (Jaroslavľ): Rusko - SR /Euro Hockey Challenge/
      18. apríl (Praha): ČR - SR /Euro Hockey Challenge/
      20. apríl (Bratislava): SR - ČR /Euro Hockey Challenge/
      27. apríl (Bratislava): SR - Nórsko /Škoda Cup/
      28. apríl (Bratislava): SR - Nemecko /Škoda Cup/

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies