Rusko zablokovalo niektoré kontroverzné koncepcie Valného zhromaždenia OSN

NETKY.SK • 9 Jún 2021, 13:00 • 2 min
Rusko zablokovalo niektoré kontroverzné koncepcie Valného zhromaždenia OSN

NEW YORK – Rusko na zasadnutí Valného zhromaždenia OSN neumožnilo zahrnúť do prijatej deklarácie na tému HIV a sexuálnych práv detí niekoľko kontroverzných koncepcií. Uvádza sa to na webovej stránke ruského veľvyslanectva pri tejto medzinárodnej organizácii.

slovakia

left justify in out

"Počas rokovaní sa ruskej delegácii spoločne s podobne zmýšľajúcimi ľuďmi podarilo zabrániť zahrnutiu mnohých kontroverzných a rozporuplných koncepcií do textu dokumentu vrátane komplexného vzdelávania v oblasti sexuality, sexuálnych práv a odňatia rodičovských práv na kontrolu sexuálneho a reprodukčného zdravia detí", uvádza sa vo vyjadrení.

 

img

 

Medzitým neprešli ani ruské návrhy na podporu zdravého životného štýlu, na podporu rodinných hodnôt, ako aj na odmietnutie jednostranných sankcií proti rozvojovým krajinám, ktoré zhoršujú humanitárnu situáciu.

 

"Veľmi povrchne je zobrazená aj téma liečby drogovo závislých s úplným ukončením užívania drog", dopĺňa správa.

 

img

 

Ruské veľvyslanectvo poznamenalo, že pod tlakom Západu sa v dokumente zachovalo množstvo odkazov na potrebu revízie vnútroštátnych právnych predpisov, ktoré obmedzujú prostitúciu a užívanie drog, ako aj na programy substitučnej liečby opiátmi ako všeliek v boji proti HIV/AIDS.

 

Dokument však bol prijatý bez zohľadnenia obáv priamo súvisiacich s ruskými právnymi predpismi.

 

Diplomati napriek tomu objasnili, že text návrhu obsahuje niekoľko konštruktívnych prvkov a Rusko ich podporuje. Medzi nimi: medzinárodné ciele v boji proti HIV/AIDS, testovanie, liečba a potlačenie vírusovej záťaže a pokyny na elimináciu prenosu HIV z matky na dieťa, rovnako ako ustanovenia o boji proti diskriminácii ľudí žijúcich s HIV.

 

img

 

Okrem toho sa v dokumente uvádza význam vedenia informačných a osvetových kampaní na boj proti chorobe, uzavreli na ruskom veľvyslanectve.

 

Zdroj: https://ria.ru/20210609/vich-1736228737.html

        



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies