V okrese Rimavská Sobota zatiaľ nie je v prevádzke ani jedno lyžiarske stredisko

NETKY.SK • 14 Január 2017, 08:36 • 2 min
V okrese Rimavská Sobota zatiaľ nie je v prevádzke ani jedno lyžiarske stredisko

RIMAVSKÁ SOBOTA – Napriek dnešnému intenzívnemu sneženiu zatiaľ nie je v Rimavskosobotskom okrese v prevádzke ani jedno lyžiarske stredisko. TASR to potvrdili ich prevádzkovatelia s tým, že otvorenie zvážia v nasledujúcich dňoch v závislosti od vývoja počasia.

slovakia

left justify in out

"Zatiaľ to u nás na lyžovanie nevyzerá. Napadlo asi 20 centimetrov snehu, čo je málo," uviedol Ján Sihelský, konateľ strediska Ski Skorušina pri Klenovci. Keďže nemajú snežné delá a spoliehajú sa výhradne na prírodný sneh, musia počkať, či ešte bude snežiť, a v závislosti od toho by stredisko mohli otvoriť najskôr v nedeľu.

 

Ani v ďalších dvoch strediskách, Rejkovo a Bánovo pri Tisovci, nemajú snežné delá ani dostatok prírodného snehu. "Napadlo síce okolo 15 centimetrov prašanu, ale ten by lyžiari rýchlo vyhrnuli. Chýba pevnejší podklad. Muselo by sa trochu otepliť a znova primrznúť," vysvetlil Marcel Lopušný zo Ski klubu Tisovec, ktorý obidve strediská prevádzkuje.

 

Jediným strediskom v regióne so snežnými delami je ADA Zbojská na rozhraní okresov Rimavská Sobota a Brezno. Podľa konateľa Miloša Albertyho v tomto roku ich však zatiaľ nepoužili. "Navyše máme pokazený ratrak. Intenzívne na tom robíme, ale skôr ako v priebehu budúceho týždňa nebudeme schopní prevádzku spustiť," priblížil.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies