V okolí Madridu odcudzili z rodinného domu dva Goyove obrazy za päť miliónov eur

NETKY.SK • 28 September 2015, 07:56 • 2 min
V okolí Madridu odcudzili z rodinného domu dva Goyove obrazy za päť miliónov eur

MADRID - Z rodinného domu neďaleko Madridu odcudzili zatiaľ neznámi páchatelia dva menšie obrazy, ktorých predpokladaným autorom je španielsky maliar a grafik Francisco Goya (1746-1828). Ich hodnota sa odhaduje na päť miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Ako informoval španielsky mienkotvorný denník El País, obrazy Sueno de San José (Sen sv. Jozefa) s rozmermi 33,5x24 cm a Caricatura de cabezas (Karikatúra hláv), ktorého rozmery sú 21x15cm, zmizli ešte v prvý septembrový deň. Okradnutí majitelia sa s prosbou o pomoc obrátili na firmu Art Recovery Group, ktorá sa špecializuje na získavanie odcudzených umeleckých pamiatok naspäť a ktorá iba pred troma dňami vyzvala prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí prípadných svedkov, aby sa ohlásili a eventuálne priložili aj fotografie odcudzených prác.

 

Z informácií periodika vyplýva, že zlodeji, ktorí sa vlámali do bytu, hľadali pôvodne iba šperky a hotovosť v neprítomnosti obyvateľov a na diela veľkého aragónskeho majstra narazili náhodou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies