Strana Hlas-SD vyzvala premiéra, aby vysvetlil stretnutie v Slovenskej informačnej službe

NETKY.SK • 21 Máj 2021, 11:32 • 2 min
Strana Hlas-SD vyzvala premiéra, aby vysvetlil stretnutie v Slovenskej informačnej službe

BRATISLAVA - Strana Hlas - sociálna demokracia vyzýva predsedu vlády Eduarda Hegera, aby vysvetlil stretnutie v Slovenskej informačnej službe.

slovakia

left justify in out

Zdôraznili, že vládna koalícia od začiatku čelí podozreniam, že orgány činné v trestnom konaní zneužíva na politický súboj. Stretnutie najvyšších predstaviteľov štátu a šéfov kľúčových orgánov s vedením SIS v utajenom režime a miestnosti zabezpečenej proti odpočúvaniu toto podozrenie podľa strany nevyvracia, ale naopak, prehlbuje.

 

img

 

Mohlo by vás zsujímať: Ak by sa voľby konali v máji, vládu by skladala strana Hlas-SD

„V čase, keď samotné postavenie kajúcnikov, ich výpovede či dokonca prepojenie na tajné služby vrhá čudné svetlo na spôsob a priebeh vyšetrovania, zvyšuje nedôveru k objektívnosti procesov smerujúcich k očiste verejného života.“ uviedla strana. Podľa strany by mal Heger ako organizátor schôdzky v budove SIS informovať občanov o zmysle a podstate takéhoto stretnutia.

„Premiér musí vysvetliť motívy k organizácii tohto neštandardného stretnutia, ktoré svojím charakterom spochybňuje princípy právneho a demokratického štátu. Inak sa nemôže čudovať, ak budú ľudia čoraz viac nedôverovať krokom orgánov činných v trestnom konaní v politicky citlivých kauzách,“ dodal Hlas-SD.

 

img


Strana Sloboda a Solidarita je tiež znepokojená aktuálnym dianím v mocenských zložkách štátu. Podľa strany to dokazuje aj obvinenie bývalého riaditeľa NAKA, ktorý pred pár dňami odišiel do civilu a ktorý tiež podal trestné oznámenie na bývalého námestníka SIS. 

 

„Momentálne máme viac otázok ako odpovedí, čo rozhodne nepomáha k budovaniu dôvery v chod polície či tajných služieb. Hĺbku rozvratu zložiek, ktoré majú chrániť našu ústavu a právny štát, považujeme za potvrdenie najhorších obáv, o ktorých hovoríme mnoho rokov,“ uviedol poslanec parlamentu za SaS Alojz Baránik. Zdôraznil, že orgány činné v trestnom konaní musia preukázateľne dokázať opodstatnenosť obvinenia aj exšéfa NAKA.

 

Súvisiaci článok: V SIS sa konala supertajná porada najvyššie postavených osôb v štáte. Čo na stretnutí riešili?

V pondelok 17. mája sa malo v jednej z budov SIS uskutočniť stretnutie desiatich najvyššie postavených osôb. Hovorili údajne o tom, že vyšetrovanie niektorých veľkých korupčných káuz môže byť zmanipulované.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona