V nemeckom Rastatte mali bombový poplach, cestujúcich evakuovali zo stanice

NETKY.SK • 11 Október 2016, 14:03 • 2 min
V nemeckom Rastatte mali bombový poplach, cestujúcich evakuovali zo stanice

KARLSRUHE - Vlakovú dopravu na železničnej stanici v meste Rastatt v južnom Nemecku už obnovili po tom, čo ju dnes skoro ráno museli evakuovať pre bombovú hrozbu. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Stanica v Rastatte v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko je jedným z hlavných bodov, spájajúcich sever a juh Nemecka prostredníctvom vysokorýchlostných vlakov Intercity-Express (ICE). Pasažierov úrady ráno požiadali, aby opustili nástupištia, a budovu stanice evakuovali. Okolie pred stanicou polícia takisto uzavrela. Miestne úrady sa totiž telefonicky dozvedeli o hrozbe. Vlaky museli prestať premávať a zastavené boli od 09.15 h SELČ.

 

Na mieste pracovali odborníci na zneškodňovanie bômb a cvičené policajné psy, ale nenašli nič podozrivé. Stanica teraz funguje ako zvyčajne. Nie je jasné, čo presne vyvolalo poplach. Hovorca ministerstva vnútra v Bádensku-Württembersku informoval, že náznaky politicky motivovaného útoku nie sú.

 

V Nemecku platí vysoký stupeň pohotovosti, keďže v posledných mesiacoch zažila spolková krajina Bavorsko, susediaca s Bádenskom-Württemberskom, tri násilné útoky. K jednému z útokov došlo práve vo vlaku, kde 17-ročný Afganec nožom a sekerou napadol cestujúcich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies