V najlepšej jedenástke MLS aj Keane, Cahill či Di Vaio

NETKY.SK • 4 December 2013, 11:02 • 2 min
V najlepšej jedenástke MLS aj Keane, Cahill či Di Vaio

NEW YORK - Írsky útočník Robbie Keane z Los Angeles Galaxy a austrálsky stredopoliar Tim Cahill z New York Red Bulls sú spomedzi šiestich neseveroamerických hráčov nachádzajúcich sa v Jedenástke roka zámorskej futbalovej Major League Soccer.

slovakia

left justify in out

Ďalšími štyrmi futbalistami nepochádzajúcimi zo Severnej Ameriky sú jamajský brankár Donovan Ricketts (Portland), portugalský obranca José Goncalves (New England), argentínsky stredopoliar Diego Valeri (Portland) a taliansky útočník Marco Di Vaio (Montreal). 

Tridsaťtriročný Keane strelil v tejto sezóne 16 gólov a na ďalších 11 prihral. Írsky reprezentant súperí o ocenenie najužitočnejšieho hráča s Di Vaiom a americkým útočníkom Mikom Mageem z Chicaga. Di Vaio vsietil 20 presných zásahov, všetky z hry a päť z nich bolo víťazných. Magee sa dokázal presadiť 21-krát. 

Rodák zo Sydney Cahill rozvlnil sieť za súperovými brankármi v jedenástich prípadoch a pomohol Newyorčanom k prvému miestu po základnej časti. Brankár Portlandu Ricketts si vybojoval miesto medzi najlepšími 14 čistými kontami, 92 zákrokmi a 2880 minútami odohranými v 32 zápasoch. 

Po sérii piatich nominácií chýba medzi elitou súťaže útočník Los Angeles Galaxy Landon Donovan, po dvoch rokoch zase Thierry Henry z New York Red Bulls. Do jedenástky sa nezmestil ani najlepší strelec základnej časti - 22-gólový Camilo Sanvezzo z Vancouveru. 

V sobotu 7. decembra je v MLS na programe úvodný zápas finále play-off medzi Kansasom City a Realom Salt Lake. 

Najlepšia jedenástka Major League Soccer 2013: 
Donovan Ricketts (Jam./Portland) - Omar Gonzales (USA/Los Angeles), Matt Besler (USA/Kansas City), José Goncalves (Portug./New England) - Graham Zusi (USA/Kansas City), Diego Valeri (Arg./Portland), Will Johnson (Kan./Portland), Tim Cahill (Aus./New York) - Mike Magee (USA/Chicago), Robbie Keane (Ír./Los Angeles), Marco Di Vaio (Tal./Montreal) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies