V Mosule útočilo sedem samovražedných atentátničiek

NETKY.SK • 3 Júl 2017, 17:17 • 2 min
V Mosule útočilo sedem samovražedných atentátničiek

MOSUL - V pondelok zaútočilo v irackom Mosule sedem samovražedných atentátničiek. O situácii informoval hovorca špeciálnych jednotiek irackej armády Salám Husajn.

slovakia

left justify in out

Irackej armáde sa tu darí neustále zmenšovať priestor, ktorý ovláda militantné hnutie Daíš, známe aj ako Islamský štát (IS) a podľa posledných správ je pod kontrolou IS už len územie s rozlohou jedného kilometra štvorcového v centre mesta.

Daíš podľa Husajna zamiešava samovražedné útočníčky do davu civilistov, ktorí utekajú pred bojmi z mesta. Odpália sa vždy vo chvíli, keď prechádzajú okolo vojakov či ich stanovíšť. Informácie o počte obetí týchto útokov zatiaľ nie sú známe. Už skoro ráno armáda informovala o jednom zabitom vojakovi a niekoľkých zranených, to bolo ale ešte len po útokoch prvých dvoch samovražedných atentátničiek.

K ďalšiemu veľkému útoku došlo v nedeľu večer v provincii Anbar na západe Iraku, kde zaútočil terorista prezlečený za ženu. Útok sa odohral v tábore, kde vláda poskytuje dočasné bydlisko ľuďom, ktorí utekajú z oblastí kontrolovaných Daíšom. Zahynulo pri ňom 14 ľudí, ďalších 20 utrpelo zranenia.

Ako informoval predstaviteľ tábora Tahá Abdul-Ghání, útočník v ženských šatách zakrývajúcich celé telo aj hlavu sa vmiešal do davu civilistov utekajúcich pred Daíšom. Odpálil sa v momente, keď jednému z príslušníkov bezpečnostnej služby začal byť podozrivý, prišiel k nemu a snažil sa ho chytiť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies