V Moskovskej oblasti uviedli do pohotovosti ďalší pluk vyzbrojený systémom S-400

NETKY.SK • 21 Február 2017, 09:52 • 2 min
V Moskovskej oblasti uviedli do pohotovosti ďalší pluk vyzbrojený systémom S-400

MOSKVA - V Moskovskej oblasti uviedli dnes do stavu bojovej pohotovosti v poradí piaty protilietadlový pluk vyzbrojený raketovými systémami protivzdušnej obrany S-400 Triumf. Oznámilo to ruské ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

"Ruské Vzdušno-kozmické sily majú tak už päť protilietadlových raketových plukov vyzbrojených komplexmi S-400 Triumf, ktoré zabezpečujú protivzdušnú obranu Moskvy a Centrálneho priemyselného regiónu Ruska," citovala z vyhlásenia rezortu agentúra TASS.

 

S-400 Triumf je najmodernejším raketovým systémom protivzdušnej obrany. Uviedli ho do služby v roku 2007. Je určený na ničenie všetkých typov moderných a perspektívnych vzdušných útočných prostriedkov. Je schopný zasiahnuť aerodynamické ciele do vzdialenosti 400 kilometrov a taktické balistické ciele letiace rýchlosťou 4,8 km/s do vzdialenosti 60 kilometrov, a to vo výške niekoľkých metrov až niekoľkých desiatok kilometrov.

 

V januári uviedlo Rusko na Kryme do bojovej pohotovosti aj pluk Južného vojenského okruhu vyzbrojený systémom S-400 Triumf. "Je to po prvý raz, čo na Kryme vstúpil do bojovej pohotovosti tento jedinečný komplex protivzdušnej obrany," uviedol veliteľ 4. armády vzdušných síl a protivzdušnej obrany Viktor Sevastianov. Podľa neho tento komplex nie je určený len na obranu Krymského polostrova, ale aj časti Krasnodarského kraja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies