V Mexiku evakuovali 5000 ľudí pred poškodeným ropovodom

NETKY.SK • 30 Október 2013, 17:48 • 2 min
V Mexiku evakuovali 5000 ľudí pred poškodeným ropovodom

MEXIKO - Mexické úrady evakuovali dnes takmer 5000 obyvateľov mesta Tlajomulco de Zúňiga a jeho okolia po tom, ako z tamojšieho ropovodu začala vo veľkom unikať ropa. Incident podľa polície spôsobili zlodeji, ktorí si ju chceli nelegálne odčerpať, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Z ropovodu vystrekovala ropa vysoko do vzduchu, pričom ohrozovala najmä pole a okolité obytné domy v meste patriacom k aglomerácii veľkomesta Guadalajara, metropoly štátu Jalisco a druhého najväčšieho mesta v Mexiku. Úrady nehlásili zranenia a ropovod patriaci štátnej ropnej spoločnosti Petroleos Mexicanos (Pemex) sa nevznietil. Najbližšie domy sú vzdialené len okolo 200 metrov od miesta incidentu. Evakuácia sa podľa ministra vnútra štátu Jalisco Artura Zamoru dotkla obyvateľov v okolí jedného kilometra.

V roku 1992 pri podobnom incidente, pri ktorom došlo aj k požiaru a výbuchu, zahynulo najmenej 210 ľudí, pričom explózia zničila okolo 1000 domov. Pemex oznámil, že zápasí s nelegálnymi odbermi pohonných látok zo svojich potrubí, pričom takýchto poškodení ropovodu zaznamenal 1421 za prvých šesť mesiacov tohto roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies