V maringotkách žije jedenásťčlenná rodina

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 17:42 • 2 min
V maringotkách žije jedenásťčlenná rodina

KARLOVE VARY - Často diskutovaný dokumentárny film Stále spolu súťažil na festivale v Amsterdame. Predstavil sa aj na 50. Medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch. Režisérka aj manželia pripustili pokračovanie filmu. Podľa ich slov, niektoré pasáže vystrihnuté z kontextu nevyzneli správne.

slovakia

left justify in out

Príbeh dokumentárnej snímky je o rodine Mlčochových, ktorí žijú v horách mimo civilizácie. Manželia s deviatimi deťmi obývajú tri maringotky, ktoré si postavili svojpomocne. Otec, Peter Mlčoch, je autoritou a všetci ho rešpektujú, vrátane manželky Simony. Obaja majú vysokoškolské vzdelanie a takýto spôsob života si zvolili, keď sa im narodilo prvé dieťa. Zima v horách je neznesiteľná, a preto celá rodina každoročne jazdí v karavane do Španielska.

 

Rodina je zvyknutá žiť skromne a súdržne. Ani otec, ani matka nepracujú, ale venujú sa svojim deťom. Peter hovorí, že keď má niekto dve deti, zvládne pracovať. On má deväť detí a jeho prioritou sú ich výchova a záujmy. Zastáva názor, že rodiny s vyšším počtom detí by mali dostať väčší príspevok.

 

Nedávajú si žiadne darčeky, s výnimkou ručne vyrobených. Vo filme manželia načrtli, že majú 25. výročie svadby. Simona by chcela výnimočne dostať od Petra darček. Či ho dostala, sa vo filme nedozvieme. Na diskusii v kine Drahomíra však prezradila, že dostala rámy na okuliare, ktoré rozdávali zadarmo. To jej nevadilo, pretože teraz majú s manželom rovnaké.

 

Film režírovala Eva Tomanová. S rodinou Mlčochovcov sa poznajú už celých 12 rokov. O ich spôsobe života hovorí, že ich chápe a obdivuje. Dokážu žiť inak, ako sme my zvyknutí. Ona sama však žije v meste a má „len“ dve deti. Zo začiatku nosila Mlčochovcom staré oblečenie a zmrzlinu, ale neskôr pochopila, že darčeky u nich nemajú žiadnu cenu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies