V máji sa uskutoční v KĽDR zjazd vládnucej strany, prvý od roku 1980

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 09:59 • 2 min
V máji sa uskutoční v KĽDR zjazd vládnucej strany, prvý od roku 1980

SOUL - V Severnej Kórei sa v máji uskutoční zjazd vládnucej Kórejskej strany práce (KSP), prvý od roku 1980. Podujatie je naplánované na 6. mája a ustanovia na ňom budúce smerovanie strany, informovala dnes juhokórejská agentúra Jonhap s odvolaním sa na vyhlásenie Pchjongjangu.

slovakia

left justify in out

Posledný stranícky zjazd KSP sa konal v októbri 1980 a zúčastnilo sa na ňom približne 3000 delegátov z celej krajiny.

Na čele tohto politicky izolovaného štátu s vládou jedinej strany stojí v súčasnosti Kim Čong-un, predstaviteľ tretej generácie rodiny Kimovcov, a ohlásený zjazd je vnímaný ako jeho príležitosť na posilnenie svojej moci.

 

Tí, ktorí sa zúčastnia na nadchádzajúcom zjazde, "vyjadria svoju silnú lojálnosť a vlasteneckú oddanosť rozvoju strany a budovaniu prosperujúceho štátu", uviedla severokórejská agentúra KCNA.

 

Na Kórejskom polostrove panujú momentálne napäté vzťahy. Soul obviňuje KĽDR ohľadom jadrových a raketových testov, ktoré vyústili do uvalenia medzinárodných sankcií. Pchjongjang sa ohradzuje voči každoročným spoločným vojenským manévrom juhokórejskej armády a amerických síl.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies