V madridskom derby hetrik Cristiana Ronalda a víťazstvo Realu

NETKY.SK • 20 November 2016, 12:09 • 2 min
V madridskom derby hetrik Cristiana Ronalda a víťazstvo Realu

MADRID - Futbalisti Realu Madrid po viac ako troch rokoch znova okúsili, ako chutí ligový triumf v mestskom derby nad Atléticom.

slovakia

left justify in out

"Biely balet" zvíťazil v sobotňajšom šlágri 12. kola najvyššej španielskej súťaže na trávniku mestského rivala jednoznačne 3:0. Real vyhral nad Atléticom v La Lige prvýkrát od 27. apríla 2013. Medzitým štyrikrát prehral a dva zápasy sa skončili nerozhodne.


Streleckou hviezdou sobotňajšieho duelu bol portugalský útočník Cristiano Ronaldo, ktorý dosiahol hetrik. V 23. min otvoril skóre, keď z priameho kopu prepálil múr. Ďalšie dva zásahy pridal po zmene strán: v 71. min ho v šestnástke netakticky fauloval domáci stopér Stefan Savič a C. Ronaldo premenil pokutový kop, v 77. min po rýchlom protiútoku zužitkoval center Garetha Bala a uzavrel gólový účet stretnutia. Tridsaťjedenročný rodák z Madeiry sa s 8 zásahmi dotiahol na doterajších lídrov streleckej tabuľky Primera División - Lionela Messiho a Luisa Suáreza z FC Barcelona. Mimochodom, CR7 zaznamenal z priamych kopov viac gólov (20) ako ktorýkoľvek iný hráč momentálne pôsobiaci v La Lige. Pre porovnanie, Messi má na konte 17.


Real nielenže prelomil negatívnu ligovú sériu v súbojoch s Atléticom, ale zároveň si upevnil prvé miesto v tabuľke (30 bodov, pozn.) a pred svojím sobotňajším súperom má už v tejto fáze súťaže deväťbodový náskok. Druhá Barcelona má momentálne manko štyri body, "blaugranas" v sobotu doma iba remizovali s Málagou (0:0).

 

"Nemôžem vyhlásiť, či to bol náš najlepší výkon pod mojím vedením, ale odohrali sme skvelý zápas proti náročnému protivníkovi, navyše na štadióne, kde je veľmi ťažké prísť a vyhrať. Máloktoré mužstvo tu zvíťazí 3:0," vyhlásil po stretnutí tréner Realu Zinedine Zidane. Francúz má od svojho januárového nástupu do funkcie na konte jedinú ligovú prehru, zhodou okolností s Atléticom (0:1). "Prvá štyridsaťpäťminútovka bola fenomenálna. V úvodných minútach druhého polčasu sme boli trochu v problémoch, ale to sa stáva, súper vtedy vyvinul veľký tlak. Predviedli sme správne nasadenie, dôležité bolo, že sme nestrácali loptu. Na mužstve som od prvej minúty videl, že je mimoriadne sústredené," dodal ´Zizou´, ktorý zaujal zvolenou taktikou. Rozostavením 4-4-2 s rýchlymi krídelníkmi Lucasom Vázquezom a Garethom Balom eliminoval rovnako zdatné kraje Atlética. Na hrote nastúpil Cristiano Ronaldo, vedľa ktorého sa voľne pohyboval agilný Isco. "Nastúpili sme s Lucasom a Garethom na krídlach, ale systém 4-4-2 nebol tou najdôležitejšou vecou. Bolo toho viac, každý hráč sa vložil do tohto zápasu. Ukázalo sa, že v takýchto dueloch je dôležitá bitka o stred poľa. Kovačič, Modrič a ďalší ju skvele zvládli. Isco hral na svojom obľúbenom poste za Cristianom Ronaldom a v prvom polčase nestratil loptu. Odviedli sme fantastickú prácu a smerom dopredu aj dozadu sme v našej hre ukázali skutočnú rovnováhu," skonštatoval 44-ročný rodák z Marseille.


Zidanov krajan Raphael Varane vytvoril v sobotu stopérsku dvojicu s Nachom. Keď títo dvaja predtým naposledy nastúpili vedľa seba na Štadióne Vicenteho Calderóna, bol z toho výprask Realu 0:4 (7. februára 2015). "Odohrali sme perfektný zápas v každom aspekte. Proti silnému súperovi sme chceli hrať presne takto. Musíme zostať pokojní a ďalej pokračovať v nastúpenom trende. Mám radosť aj zo zásahov Cristiana Ronalda. Nikdy som o ňom nepochyboval. Dúfam, že si udrží streleckú formu aj v ďalších zápasoch," povedal 26-ročný Nacho.


"Derby s Atléticom bol skvelou príležitosťou, aby sme urobili obrovský krok vpred. Každý zápas v La Lige je dôležitý, ale toto bol jeden z kľúčových. Verím, že budeme pokračovať v hre, akú sme predviedli," nadviazal Lucas Vázquez. Štatistické twitterové konto OptaJose pripomenulo, že Real Madrid v základnej zostave s týmto hráčom neprehráva. Nestalo sa tak ani raz v 17 prípadoch, keď Vázquez nastúpil v otváracej jedenástke.


"El Derbi madrileňo", ako znie pomenovanie slávneho madridského derby, malo v sobotu výnimočný nádych aj z iného dôvodu, keďže sa poslednýkrát v Primera División uskutoční na Štadióne Vicenteho Calderóna. Atlético v budúcej sezóne po 50 rokoch zmení svoj domov a presťahuje sa na nový štadión pre 67-tisíc divákov. "Prehra s naším večným rivalom nás štve, ale musíme ísť ďalej. V lige je pred nami ešte dosť duelov. Nepochybujeme o tom, že sa budeme zlepšovať, pretože máme dobré mužstvo. Real hral priamočiarejšie a pokojnejšie. S trochou šťastia sa dostal do vedenia a po druhom góle už bolo ťažké niečo so zápasom urobiť. Súperovi musíme zablahoželať, ale myslím si, že Atlético si nezaslúžilo prehrať 0:3," cituje portál soccerway.com slová domáceho stredopoliara Kokeho.


Atlético proti Realu prišlo o skvelú 22-zápasovú sériu bez prehry v domácom prostredí v rámci najvyššej španielskej súťaže. So slovinským brankárom Janom Oblakom medzi tromi žrďami inkasovalo tri góly vôbec prvýkrát. "Musíme sa na to pozrieť s pokojom. Real bol lepší v prvom polčase, my sme dominovali v úvodných 20 minútach druhého polčasu. Penalta nám vzala akúkoľvek nádej na dobrý výsledok. Real hral to, čo vždy, akurát Cristiano Ronaldo bol tentoraz na hrote. Súper podal dobrý výkon, veľmi dobre nás napádal. Prehra ma mrzí, ale musíme nájsť nejaké riešenie," skonštatoval argentínsky kormidelník "Los Colchoneros" Diego Simeone.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies