V maďarskom Miškovci zomrelo za päť dní až osem novorodencov

NETKY.SK • 13 August 2013, 12:45 • 2 min
V maďarskom Miškovci zomrelo za päť dní až osem novorodencov

BUDAPEŠŤ - Osem predčasne narodených detí zomrelo v období od 5. do 10. augusta v župnej nemocnici v maďarskom Miškovci. V maďarskom verejnoprávnom rozhlase to dnes oznámil štátny tajomník pre zdravotníctvo ministerstva národných zdrojov Miklós Szócska.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov nemocnica po treťom prípade úmrtia nahlásila situáciu a zaviedla potrebné opatrenia. Štátny tajomník (samostatná funkcia ministra zdravotníctva v Maďarsku nie je) dodal, že išlo o udalosti v rýchlom slede. Príslušné orgány preveria štatistiku výskytu ochorení a úmrtí, ktoré charakterizujú región Boršodsko-abovsko-zemplínskej župy, aby tieto javy mohli riešiť v širších súvislostiach, konštatoval Szócska.

Uzatvorenie oddelenia pre predčasne narodené deti zatiaľ podľa jeho vyjadrenia nie je odôvodnené. V súčasnosti preverujú možné šírenie nákazy a hľadajú súvislosti medzi úmrtiami.

Premiér Viktor Orbán v pondelok nariadil mimoriadne vyšetrenie prípadov úmrtia novorodencov. Zdravotný úrad na obdobie vyšetrovania pozastavil výkon funkcie riaditeľa nemocnice. Maďarská vláda dala podnet na prokuratúru, informovala agentúra MTI.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies