VIDEO Dráma v Liptovskom Mikuláši: Expolicajt strieľal, zasahovalo viac ako 50 policajtov!

NETKY.SK • 6 August 2014, 10:11 • 2 min
VIDEO Dráma v Liptovskom Mikuláši: Expolicajt strieľal, zasahovalo viac ako 50 policajtov!

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Po jedenásťhodinovom obliehaní sa dnes krátko pred 5. h ráno viac ako polstovke zasahujúcich policajných špecialistov podarilo zadržať ozbrojeného expolicajta Jána Antošku obvineného zo série lúpeží. Zabarikádovaný v rodičovskom dome v širšom centre Liptovského Mikuláša neváhal viackrát použiť strelnú zbraň.

slovakia

left justify in out

„Vypátraný 31-ročný muž, podozrivý z ôsmich ozbrojených lúpeží a dvoch krádeží, nereagoval na naše výzvy, aby upustil od svojho konania. Pri zásahu, ktorý musím jednoznačne hodnotiť ako úspešný, bol zneškodnený a utrpel zranenia zlučiteľné so životom,“ uviedol pre TASR viceprezident Policajného zboru SR Milan Lučanský.

 

Zároveň spresnil, že akcia sa začala v utorok (5.8.) pred 18. h a napokon padlo nadránom rozhodnutie pristúpiť k definitívnemu zákroku, lebo sa brieždilo a mohlo dôjsť k ohrozeniu ľudí prechádzajúcich po okolitých uliciach. „Nachádzal sa v podkroví domu a špeciálne jednotky použili zásahové výbušky a ďalšie donucovacie prostriedky,“ opísal.

 

„Snažili sme sa s ním vyjednávať, ale odmietal komunikovať. K celej akcii sme pristupovali s najvyššou mierou bezpečnosti a profesionality, aby sa nikomu nič nestalo. Nedalo sa to vyriešiť hneď podvečer, museli sme upustiť od prvotného zásahu, lebo bolo treba evakuovať z domu jeho rodinných príslušníkov a boli indície, že mal pyrotechnické zariadenie, ktoré mohlo väčšie škody,“ dodal policajný viceprezident.

 

Expolicajt Antoška na policajtov niekoľkokrát vystrelil a údajne zranil aj jedného policajta. Je obvinení z dvoch lúpežných prepadnutí, ktoré sa odohrali na jeseň minulého roku v obci Važec (okres Liptovský Mikuláš). Medzi siedmou a ôsmou hodinou ráno kuklami maskovaná dvojica vtrhla do predajne vo Važci, prepadli predavačku a zobrali stravné lístky za 700 eur. O 15 minút neskôr prepadli v obci ďalšiu predajňu, z ktorej ušli s lupom 400 eur. Krátko po lúpeži našli pri cintoríne v neďalekej obci zhorený Seat Cordoba, ktorý mal namontované ukradnuté evidenčné čísla okresu Brezno. Policajt je obvinený aj z účasti na lúpežiach v Pribyline (okres Liptovský Mikuláš) a zamestnanca pošty v Ludrovej (okres Ružomberok). Kumpáni expolicajta, ktorí sú obvinení z lúpeží, sú stíhaní väzobne.


 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies