V Liberci vyvesia dres Milana Hniličku

NETKY.SK • 18 Február 2016, 09:07 • 2 min
V Liberci vyvesia dres Milana Hniličku

LIBEREC - Dres s tridsaťtrojkou bývalého popredného českého hokejového brankára Milana Hniličku v piatok pred duelom proti Sparte Praha vyvesia pod strop libereckej Home Credit Areny.

slovakia

left justify in out

Vedenie "bielych tigrov" chce takouto formou vzdať hold zlatému olympijskému medailistovi z Nagana 1998, ktorý sa v roku 2004 stal najväčšou posilou dovtedajšej libereckej hokejovej histórie. Za mužstvo odchytal 203 zápasov (120 víťazných) s úspešnosťou zákrokov prevyšujúcu 93 percent, pomohol mu k dvom triumfom po základnej časti a dvom ziskom bronzu v play-off.

"Milan Hnilička svojím profesionálnym prístupom posunul Liberec medzi popredné extraligové tímy. Počas štyroch rokov v našom drese dominoval medzi brankármi v súťaži a výrazne pomohol klubu k najväčším úspechom doterajšej histórie. Bol tvárou tímu nielen na ľade, ale aj v kabíne a svojím úspešným účinkovaním na vrcholných akciách ho výrazne zviditeľnil v celom hokejovom svete," uviedol prezident klubu Petr Syrovátko na oficiálnom webe. V súčasnosti 42-ročný Hnilička, trojnásobný majster sveta, pôsobil v extralige aj v Kladne, Sparte. Vyskúšal si tiež NHL, AHL i Rusko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies