V Lego príbehu 2 sa objaví viac ženských postáv

NETKY.SK • 13 November 2014, 16:34 • 2 min
V Lego príbehu 2 sa objaví viac ženských postáv

LONDÝN - V pokračovaní animovanej snímky Lego príbeh (2014) by sa malo objaviť viac ženských postáv. Pre BBC to uviedli režiséri a scenáristi Phil Lord a Christopher Miller.

slovakia

left justify in out

 "Je pre nás dôležité, aby mal film široký vplyv a aby sme ním inšpirovali mladé ženy rovnako ako inšpirujeme mladých mužov," vyjadril sa Lord, ktorý s Millerom pracoval aj na animáku Oblačno, miestami fašírky (2009) či akčnej komédii 22 Jump Street (2014). "Nechcem prezrádzať vopred, no v pokračovaní bude viac ženských postáv a tém," prezradil Miller o Lego príbehu 2, ktorý by sa mal do amerických kín dostať v roku 2018. Na otázku, či bude mať hlavnú úlohu vo filme hrdinka, však zatiaľ jeho tvorcovia neodpovedali.

 

Dánska spoločnosť Lego uviedla v auguste tohto roka na trh nové ženské figúrky - paleontologičku, astronautku a chemičku, za čo si vyslúžili uznanie verejnosti. Tá ju však podrobila aj kritike za to, že stavebnicovým produktom určeným pre dievčatá s názvom Lego Friends dominuje ružová farba. 

 

"Aj vy sami môžete cítiť, že celá filmová kultúra si začína uvedomovať, že polovicu publika tvoria ženy. Ľadové kráľovstvo je toho dôkazom," povedal ďalej Lord, ktorý by na pripravovanej snímke rád spolupracoval aj s kolegyňami z filmového priemyslu. "Počas posledných rokov bol na trhu nedostatok ženských postáv, myslím si však, že v budúcnosti to bude celé úplne inak," uzavrel Miller. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies