V Kyjeve sa začala kampaň pred voľbami primátora

NETKY.SK • 6 Apríl 2014, 09:21 • 2 min
V Kyjeve sa začala kampaň pred voľbami primátora

KYJEV - V Kyjeve sa dnes začala predvolebná kampaň pred predčasnými voľbami primátora a poslancov mestského zastupiteľstva, ktoré sa uskutočnia 25. mája - teda v deň, keď sa na Ukrajine uskutočnia aj predčasné voľby prezidenta krajiny.

slovakia

left justify in out

Ako spresnila agentúra UNIAN, zvolený primátor, ako aj poslanci budú vo funkciách len pol druha roka - do októbra 2015, keď sa uskutočnia riadne voľby do mestských a obecných zastupiteľstviev v celej krajine. 
      

Svoj úmysel kandidovať na post primátora oznámil už líder strany UDAR Vitalij Kličko, ktorý sa stiahol z prezidentských volieb a prisľúbil v nich podporu Petrovi Porošenkovi.
      

Zatiaľ nie je jasné, či svojho kandidáta do volieb kyjevského primátora postaví aj strana Vlasť, ktorá pôvodne podporovala kandidáta strany Tretia ukrajinská republika Jurija Lucenka - ten sa však svojej kandidatúry vzdal v prospech Klička. O funkciu primátora chce bojovať aj poslankyňa ukrajinského parlamentu Lesia Orobecová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies