V Krvavých Šenkoch sa môže stať čokoľvek

NETKY.SK • 30 Október 2020, 07:18 • 2 min
V Krvavých Šenkoch sa môže stať čokoľvek

Jej sestra bola chladnokrvne zavraždená a vraha nikto nedolapil. Dá sa s niečím takým vyrovnať?

slovakia

left justify in out

Rebeku Zimovú zasiahla tragédia, ktorú si myseľ ani nevie predstaviť. Z večera do rána sa musela vyrovnať so stratou sestry a krv z vnútornej rany nezastavil ani čas. Spánok ju obchádza, nepokoj narastá a ani s dlhoročným partnerom si akosi nerozumie, pretože jemu, zdá sa, chýba empatia a pochopenie.

 

Mohlo sa to stať
Je to temné. Je to zúfalstvo a jediné riešenie, ako konečne nájsť východisko z pasce, sa ukazuje v podobe hľadania pravdy. Bude to hra na mačku a myš a nie je jasné, kto je vrah a kto obeť.

 

img

 

Kristína Ježovičová a Eva Hrašková spoločne vytvorili knižné dielo, ktorého dej sa pokojne mohol naozaj stať. Temný výdych nie je pohladenie pre dušu, och nie, je to vzbudenie zimomriavok. A predsa by po ňom mala siahnuť aj romantická aj neromantická duša.

 

Mohlo by vás zaujímať: Neuveriteľný príbeh: S malým bojovníkom Alexom to vyzeralo beznádejne, nakoniec sa postupne dopracováva k väčšej samostatnosti


Miesto opradené legendami
Predpokladám, že nie je jediný človek v krajine, ktorý by kedy nepočul o Krvavých Šenkoch. Je to miesto opradené legendami a to takými, ktorých ponurosť núti obzerať sa cez plece a načúvať aj tomu najjemnejšiemu šuchotu v tráve. Nikdy sa totiž nevie a čo ak...


Do Krvavých Šenkov je zasadená aj vražda Rebekinej sestry a trúchlenie je o to náročnejšie, že s teraz už zosnulou, tvorila jeden celok. Bolo to predsa jej dvojča a odrazu je všetko zničené.


Vyšetrovanie
Prípad sa nepodarilo vyriešiť, a tak sa odložil na čas neurčitý. Päť rokov od vykonania skutku si páchateľ stále kráča po slobode a Rebeku to doháňa do šialenstva.

 

img


Keď nenachádza ani pomoc a ani oporu, vydoluje vnútornú silu a sama sa pustí do pátrania. Navštevuje miesto činu, rozpráva sa s miestnym, je ochotná veriť aj v nadprirodzeno, ak by jej aspoň to poskytlo akú-takú úľavu.


Pomocník
Nádej sa pre ňu rozsvieti, keď spozná istého muža. Je to mladý vyšetrovateľ a pôsobí to tak, že on má záujem s ňou spolupracovať. Rozvinie sa dôvera a Rebeka sa má konečne s kým podeliť o kúsok bremena.


Naháňanie za pravdou ale vyžaduje aj nejakú obetu, a kým sa dopracuje k šokujúcemu záveru, na každom rohu bude striehnuť klamstvo. Temný výdych ponúka prepracovaný príbeh a na konci si človek uvedomí čosi podstatné. Zdanie môže niekedy parádne pomýliť.

 

Prečítajte si tiež: Toto je skutočný príbeh lásky, aký by chcel a zároveň nechcel prežiť každý z nás



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies