V krízových regiónoch je dramaticky vysoká negramotnosť mladých ľudí, v Nigeri je takmer 80% analfabetov!

NETKY.SK • 1 Február 2018, 09:19 • 2 min
V krízových regiónoch je dramaticky vysoká negramotnosť mladých ľudí, v Nigeri je takmer 80% analfabetov!

NEW YORK - V krízových regiónoch nevie podľa Detského fondu OSN (UNICEF) čítať a písať takmer 30 percent mladých ľudí vo veku 15 až 24 rokov. To je až trikrát viac, ako je celosvetový priemer.

slovakia

left justify in out

UNICEF vo svojej stredajšej správe uvádza, že v rámci týchto 59 miliónov mladých ľudí sú v nevýhode predovšetkým dievčatá, pretože niektoré kultúry im zakazujú študovať alebo sa musia vydať už ako malé deti. Najvyššia úroveň analfabetizmu je pritom medzi mladými v Nigeri (76 percent), v Čade (69 percent), v Južnom Sudáne (68 percent) a v Stredoafrickej republike (64 percent). Vo všetkých týchto prípadoch ide o krajiny sužované dlhoročnou nestabilitou a chudobou.

 

"Tieto čísla silno upozorňujú na tragický dopad, ktorý majú krízy na vzdelávanie detí, ich budúcnosť, ako aj stabilitu a rast ich hospodárskych systémov a spoločností," uviedla nová výkonná riaditeľka fondu Henrietta Foreová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies