V kauze financovania SDKÚ je aj naďalej vedené trestné stíhanie

NETKY.SK • 24 November 2018, 09:21 • 2 min
V kauze financovania SDKÚ je aj naďalej vedené trestné stíhanie

BRATISLAVA - Vyšetrovanie kauzy financovania politickej strany SDKÚ pokračuje. V prípade je naďalej vedené trestné stíhanie pre legalizáciu príjmu z trestnej činnosti a skresľovanie údajov hospodárskej a obchodnej evidencie. Informáciu pre TASR potvrdilo komunikačné oddelenie policajného prezídia.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na prebiehajúce trestné konanie vyšetrovateľ nebude poskytovať žiadne konkrétne informácie týkajúce sa zisteného skutkového stavu, ani iné informácie o obsahu a výsledku vykonaných procesných úkonov," uviedla polícia.

 

Ozrejmila, že stíhanie je vedené od 28. júna 2017 aj za trestný čin legalizácie príjmu z trestnej činnosti, aj za trestný čin skresľovania údajov hospodárskej a obchodnej evidencie pod jedným konaním.

 

Kauzu financovania SDKÚ odhalila v roku 2004 Aliancia Fair-play. Strana mala kontaktovať darcov SDKÚ zo zoznamu uvedeného v účtovníctve strany a niektorí ľudia jej mali potvrdiť, že strane dar nikdy nedali.

 

Koncom januára 2018 mala v súvislosti s fiktívnymi darmi pre politickú stranu SDKÚ polícia vypočuť aj bývalých ministrov Milana Kňažka a Romana Kováča.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies