V Káhire vypukli násilnosti medzi stúpencami a odporcami vojenskej vlády

NETKY.SK • 25 Júl 2011, 08:05 • 2 min
V Káhire vypukli násilnosti medzi stúpencami a odporcami vojenskej vlády

V Káhire vypukli násilnosti medzi stúpencami a odporcami vojenskej vlády - Politika Viac ako 200 zranených si v egyptskej Káhire vyžiadali sobotňajšie násilnosti medzi stúpencami a odporcami prechodnej vojenskej vlády. S odvolaním sa na miestne médiá to o

slovakia

left justify in out

img

Viac ako 200 zranených si v egyptskej Káhire vyžiadali sobotňajšie násilnosti medzi stúpencami a odporcami prechodnej vojenskej vlády. S odvolaním sa na miestne médiá to oznámila agentúra DPA.
      "Počet zranených pri bitkách v Káhire sa zvýšil na 231," oznámila agentúra MENA. Egyptské ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že 39 zranených museli hospitalizovať.
      Bitky vypukli v centre Káhiry, kde sa zišli demonštranti, aby pochodovali k neďalekému sídlu ministerstva obrany a žiadali od vládnej vojenskej rady, aby uskutočnila sľúbené reformy a stanovila termín parlamentných volieb, po ktorých má rada odovzdať moc civilnej vláde. Voľby sa mali pôvodne konať v septembri, nedávno ich však odložili na október alebo november.
      Do násilných stretov sa zapojili aj obyvatelia štvrte. Podľa svedkov v bitke použili zápalné fľaše, kamene, palice, nože a sekery. Demonštranti zapaľovali pneumatiky a zablokovali dopravu v oblasti. Vojaci na rozohnanie desaťtisícového davu použili streľbu do vzduchu.
      Vojenská rada v Egypte vládne od 11. februára, keď ľudové povstanie zvrhlo prezidenta Husního Mubaraka.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies