V Írsku pokračujú rokovania medzi odbormi a vedením spoločnosti Ryanair

NETKY.SK • 17 August 2018, 18:10 • 2 min
V Írsku pokračujú rokovania medzi odbormi a vedením spoločnosti Ryanair

DUBLIN - Rokovania medzi odborovým zväzom írskych pilotov Fórsa a vedením leteckej spoločnosti Ryanair pokračujú aj v piatok, už štvrtý deň v tomto týždni, čo odbory označili za "významnú" skutočnosť.

slovakia

left justify in out

Obe strany sa pokúšajú vyriešiť rozdiely v názoroch na presuny pilotov na jednotlivé základne leteckej spoločnosti, mzdy, postup v kariére, dovolenky a ďalšie otázky.

 

Podľa Bernarda Harbora z odborového zväzu Fórsa fakt, že mediátor Kieran Mulvey pokračuje v rokovaniach, naznačuje, že existuje možnosť dosiahnuť dohodu už v piatok.

 

Harbor uviedol, že už počas predchádzajúcich troch dní sa na rokovaniach podarilo "urobiť kus práce". Odborári preto prišli v piatok na ďalšie kolo rozhovorov pozitívne naladení. Dodal však, že je ešte potrebné vyriešiť niekoľko problémov.

Rokovania sa začali o 10.00 h SELČ na letisku v Dubline.

 

Rozdielne názory odborov a vedenia aerolínií, a nielen v Írsku, priniesli v auguste sériu štrajkov. Ryanair musel zrušiť stovky letov pre protestné akcie pilotov v Írsku, Nemecku, Belgicku, Švédsku a Holandsku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies