V Galérii J.Kollára predstavia tvorvu Botonda Keresztesiho

NETKY.SK • 10 August 2017, 19:52 • 2 min
V Galérii J.Kollára predstavia tvorvu Botonda Keresztesiho

BANSKÁ ŠTIAVNICA - V priestore Display BSC v banskoštiavnickej Galérii Jozefa Kollára predstavia verejnosti tvorbu ďalšieho autora, ktorý strávil rezidenčný pobyt v centre Banská St a nica Contemporary.

slovakia

left justify in out

V nedeľu 13. augusta tu otvoria výstavu Botonda Keresztesiho s názvom Fear in Elysium. Botond Keresztesi (1987) absolvoval v roku 2012 Hungarian University of Fine Arts v Budapešti. V roku 2015 strávil v Banskej Štiavnici tri mesiace v rezidenčnom centre. 

 

"Jeho maliarsky rukopis je jasne čitateľný a odkazuje na estetickú kvalitu plagátovej tvorby, realizmu, šablónového štýlu. Keresztesi na svojich plátnach a kresbách s obľubou mieša reálne situácie, zátišia, historické reálie a instagramové posty. Pre priestor Display BSC vytvoril počas desaťdňového pobytu výmaľbu priamo na jeho steny," poznamenala Zuzana Bodnárová z nezávislého umeleckého centra Banská St a nica Contemporary.

 

 

Display BSC je kurátorským projektom centra Banská St a nica Contemporary. Na niekoľkých metroch štvorcových, ktoré sú súčasťou Galérie Jozefa Kollára, realizuje Zuzana Bodnárová a Svätopluk Mikyta výstavné projekty (štyri výstavy ročne), ktoré súvisia s prevádzkou centra umiestneného od roku 2009 na periférii Štiavnice, v objekte vlakovej stanice. Výstavy tak odzrkadľujú aktivity, ktoré Banská St a nica realizuje mimo priameho dosahu návštevníkov. Výstava je súčasťou ročnej dramaturgie centra Banská St a nica Contemporary, ktorú v roku 2017 z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies