V EL sa predstavia štyria Slováci, Mourinha teší krátka vzdialenosť

NETKY.SK • 12 December 2016, 15:16 • 2 min
V EL sa predstavia štyria Slováci, Mourinha teší krátka vzdialenosť

NYON - Futbalisti Fenerbahce Istanbul sa v jarnom šestnásťfinále Európskej ligy stretnú s FK Krasnodar. Rozhodol o tom pondelňajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. V kádri tureckého klubu sú aj kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel s krajanom Miroslavom Stochom.

slovakia

left justify in out

"Krasnodar disponuje silou, ale my máme hviezdy a kvalitných hráčov. Ak potvrdíme naše kvality aj na ihrisku, dokážeme prejsť cez každého. Myslím si, že to bol dobrý žreb," uviedol predstaviteľ Fenerbahce Önder Firat.

 

Súperom ruského Zenitu Petrohrad, kde pôsobí Róbert Mak, bude Anderlecht Brusel. Títo súperi majú za sebou štyri súboje, v troch zvíťazil Zenit. "Viem, že Anderlecht je silný tím s mladými a rýchlymi futbalistami. Zenit však má viac skúseností v pohárovej Európy a cez belgického oponenta by mal postúpiť. Vo futbale je možné všetko, no vo všeobecnosti som spokojný," povedal obranca Petrohradu Ivan Novoseľcev.

 

FC Kodaň narazí na Ludogorec Razgrad, Borussia Mönchengladbach si zmeria sily s Fiorentinou. Dánsky i nemecký tím sa do vyraďovacej časti EL dostali zo skupinovej fázy Ligy majstrov, v ktorej na ich súpiske figurovali Ján Greguš, resp. László Bénes. "Šance sú 50 na 50, za dobrej konštelácie môžeme postúpiť," skonštatoval viceprezident Borussie Rainer Bonhof. "O našom protivníkovi zatiaľ nevieme príliš veľa, no keď sa pozrieme na iné dvojice, môžeme byť so žrebom spokojní," povedal na oficiálnom klubovom webe kodanský obranca Ludwig Augustinsson.

 

Manchester United sa popasuje so St. Etienne. Dres francúzskeho mužstva si oblieka Fiorentin Pogba, starší brat stredopoliara United Paula Pogbu. "Krátka cesta do Francúzska bude výhodou, v skupinovej fáze sme mali smolu na tento aspekt," poznamenal tréner Manchestru Jose Mourinho. Papierovo atraktívny je aj duel medzi Villarrealom a AS Rím. Šachtar Doneck, ktorý ako jediný v EL 2016/2017 naplno zabodoval vo všetkých skupinových vystúpeniach, preverí Celta Vigo.

 

V osudí nebol trojnásobný obhajca trofeje, FC Sevilla pokračuje v LM. Žrebovalo sa z dvoch košov - dvanásť víťazov skupín EL a štyria najlepší na tretích miestach v LM boli medzi nasadenými, tieto tímy budú mať výhodu domáceho prostredia v odvete. Nemohli sa stretnúť kluby z jednej základnej skupiny ani rovnakej krajiny, neprípustná bola tiež konfrontácia ruského a ukrajinského zástupcu.

Prvé zápasy šestnásťfinále sú na programe vo štvrtok 16. februára o 19.00 a 21.05 h, odvety sa odohrajú o týždeň neskôr.

 

Žreb osemfinále sa uskutoční v piatok 24. februára (zápasy 9. a 16. marca), o štvrťfinálových dvojiciach sa rozhodne 17. marca (zápasy 13. a 20. apríla) a losovanie semifinále bude 21. apríla (zápasy 4. a 11. mája). Finále sa odohrá v stredu 24. mája o 20.45 v Štokholme.

 

Žreb šestnásťfinále EL UEFA 2016/2017:

 

Athletic Bilbao - APOEL Nikózia

Legia Varšava - Ajax Amsterdam

Anderlecht Brusel - Zenit Petrohrad

Astra Giurgiu - KRC Genk

Manchester United - AS St. Etienne

FC Villarreal - AS Rím

Ludogorec Razgrad - FC Kodaň

Celta Vigo - Šachtar Doneck

Olympiakos Pireus - FK Osmanlispor

KAA Gent - Tottenham Hotspur

FK Rostov - Sparta Praha

FK Krasnodar - Fenerbahce Istanbul

Borussia Mönchengladbach - ACF Fiorentina

AZ Alkmaar - Olympique Lyon

Hapoel Beer-Sheva - Besiktas Istanbul

PAOK Solún - Schalke 04 Gelsenkirchen

 

Kalendár žrebov EL UEFA 2016/2017:

osemfinále: 24. februára (Nyon/Švaj.)

štvrťfinále: 17. marca (Nyon/Švaj.)

semifinále: 21. apríla (Nyon/Švaj.)

 

Kalendár zápasov EL UEFA 2016/2017:

prvé zápasy šestnásťfinále: 16. februára

odvety šestnásťfinále: 23. februára

prvé zápasy osemfinále: 9. marca

odvety osemfinále: 16. marca

prvé zápasy štvrťfinále: 13. apríla

odvety štvrťfinále: 20. apríla

prvé zápasy semifinále: 4. mája

odvety semifinále: 11. mája

finále: 24. mája (Štokholm/Švéd.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies