V dôsledku bojov muselo provinciu Hamá opustiť približne 40-tisíc ľudí

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 16:25 • 2 min
V dôsledku bojov muselo provinciu Hamá opustiť približne 40-tisíc ľudí

BEJRÚT - Približne 40.000 ľudí, najmä žien a detí, bolo nútených opustiť svoje domovy v sýrskej provincii Hamá, kde prebiehajú ťažké boje medzi silami vernými prezidentovi Bašárovi Asadovi a islamistickými povstalcami. Upozornil na to dnes Úrad OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí (OCHA).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Obyvatelia provincie Hamá utekajú najmä z oblastí na jej severozápade do susedných provincií Homs, Lázikíja a Tartús. "Niektorým vnútorne vysídleným ľuďom hrozí ďalšie vysídlenie, pretože frontové línie sa neustále posúvajú," uvádza sa vo vyhlásení OCHA.

 

"Z celkového počtu nových vnútorne vysídlených sa približne 30.000 ľudí premiestnilo do provincií Hamá a Homs, ďalších 9000 ľudí odišlo do provincie Tartús a 425 ľudí z 85 rodín sa uchýlilo do provincie Lázikíja," uvádza sa ďalej vo vyhlásení OCHA.

 

V provincii Hamá vypukli minulý týždeň prudké boje medzi sýrskou armádou a islamistickou skupinou Džabhat Fath aš-Šám napojenou na teroristickú sieť al-Káida. Zintenzívnenie bojov na severe a západe provincie Hamá predstavuje podľa OCHA pre civilné obyvateľstvo zvýšené nebezpečenstvo smrti, zranenia alebo vysídlenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies