V Číne sa v tomto roku zvýši predaj automobilov len asi o 5 %

NETKY.SK • 21 Marec 2012, 08:17 • 2 min
V Číne sa v tomto roku zvýši predaj automobilov len asi o 5 %

V Číne sa v tomto roku zvýši predaj automobilov len asi o 5 % - Svet Medziročný rast predaja osobných automobilov nebude v tomto roku slabý len v západnej Európe, ale aj v Číne. Generálny tajomník Čínskeho združenia výrobcov automobilov (CAAM) Ku Siang-ch

slovakia

left justify in out

img

Medziročný rast predaja osobných automobilov nebude v tomto roku slabý len v západnej Európe, ale aj v Číne. Generálny tajomník Čínskeho združenia výrobcov automobilov (CAAM) Ku Siang-chua dnes na konferencii v Čchü-tae povedal, že čínsky prírastok možno nedosiahne ani 5 %. Doteraz sa kalkulovalo s jeho medziročným vzostupom na úrovni 8 %.
      Kurzy akcií nemeckých automobiliek Volkswagen, BMW a Daimler dnes dopoludnia klesli až o 4 %.
      Ku očakáva, že najsilnejšie sa zníži dopyt po úžitkových vozidlách. Ak sa jeho odhad ukáže ako správny, potom medziročný prírastok predaja automobilov v Číne bude tento rok slabší než v Spojených štátoch, Japonsku a Indii.
      Automobilky znepokojuje aj rast cien pohonných látok. 
      Predaj automobilov sa v Číne v uplynulom desaťročí zvýšil päťnásobne. Tento rok by mal byť jeho vzostup slabší než medziročný rast čínskej ekonomiky. Hrubý domáci produkt (HDP) má vzrásť najmenej o 7,5 %. Naposledy ho mala Čína nižší v roku 2004.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies