V Číne odhalili gang priekupníkov so ženami

NETKY.SK • 24 November 2014, 15:08 • 2 min
V Číne odhalili gang priekupníkov so ženami

PEKING - Čínske úrady zatkli v severnom regióne Vnútorné Mongolsko 31 osôb podozrivých z obchodovania so ženami. V sídle priekupníkov polícia objavila 14 zadržiavaných osôb, pričom 11 z nich pochádzalo zo susedného Mjanmarska. Napísala to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Gang sa inšpektorom podarilo odhaliť po trojmesačnom vyšetrovaní. Priekupníci lákali ženy tým, že im ponúkali zájazdy alebo prácu. Medzi zachránenými ženami inej ako čínskej národnosti bolo päť dievčat mladších ako 18 rokov. Vyšetrovatelia ich odovzdali do rúk mjanmarskej polícii, uviedla oficiálna čínska agentúra Sinchua.
     

Obete predávali za manželky na čínsky vidiek, cena jednej bola iba necelých 50.000 jüanov (6569 eur). 
     

Čínske štátne média už v septembri avizovali, že úrady zakročia proti webovým stránkam, ponúkajúcim zájazdy pre mužov, ktorí si chcú nájsť nevestu v krajinách juhovýchodnej Ázie. Táto činnosť totiž viedla k obchodovaniu s ľuďmi a prostitúcii.
     

Čínska rodová nevyváženosť korení v politike jedného dieťaťa, ako aj v nezákonných potratoch v prípade očakávaného narodenia dievčaťa z dôvodu tradičnej preferencie chlapcov. Táto situácia viedla k obrovskému prebytku slobodných mužov. Z posledného sčítania ľudí vyplynulo, že na 118 novorodencov chlapcov pripadá 100 dievčat.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies