Slovenská filharmónia pozýva na Veľkonočné koncerty

NETKY.SK • 12 Apríl 2019, 18:29 • 2 min
Slovenská filharmónia pozýva na Veľkonočné koncerty

BRATISLAVA - Slovenská filharmónia (SF) pozýva svojich priaznivcov na sériu Veľkonočných koncertov. Uskutočnia sa v bratislavskej Redute i Katedrále sv. Martina.

slovakia

left justify in out

O tom informovala tlačová tajomníčka SF Martina Tolstova. Slovenský komorný orchester už tradične v rámci cyklu Hudba v chrámoch uvádza dielo Josepha Haydna Sedem posledných slov nášho Spasiteľa na kríži, ktoré autor začal komponovať v roku 1785 na podnet predstaveného katedrály Santa Cueva v juhošpanielskom meste Cádize: "Už počas Haydnovho života sa stal tento opus jedným z jeho najslávnejších diel. Koncert v Katedrále sv. Martina sa uskutoční v nedeľu 14. apríla o 15.00 h."

 

Typicky veľkonočný program, Caldarove oratórium Magdaléna pri nohách Krista, prinesie koncert mladého súboru Il Cuore Barocco, ktorý v predchádzajúcej sezóne "zahviezdil" v koncerte z diel Charpentiera.

 

img

 

"Party Lásky nebeskej a Lásky pozemskej stvárnia dvaja kontratenori, ktorí sú hosťami projektu: Andrew Hallock a Armin Gramer. Koncert sa uskutoční v utorok 16. apríla v Malej sále SF o 19.00 h.," dodala Tolstova.

 

Do obdobia pred Veľkou nocou Slovenská filharmónia zaradila do svojho programu aj symfonicko-vokálny koncert, zostavený z duchovnej tvorby J. S. Bacha, F. Mendelssohna Bartholdyho, J. Brahmsa, G. Faurého a ďalších hudobných skladateľov, na ktorom bude herec Juraj Kukura čítať výňatky z Biblie.

 

Koncert SF a Slovenského filharmonického zboru zaznie v naštudovaní Rastislava Štúra, stáleho hosťujúceho dirigenta SF. "Mimoriadny koncert je na programe v stredu 17. apríla v Koncertnej sieni SF o 19.00 h," uzavrela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies