V Čiernom mori našli trup havarovaného lietadla

NETKY.SK • 26 December 2016, 12:43 • 2 min
V Čiernom mori našli trup havarovaného lietadla

MOSKVA - Objekt nájdený na dne Čierneho mora je trupom havarovaného lietadla Tu-154 s 92 ľuďmi na palube, ktoré sa zrútilo v nedeľu krátko po štarte z prístavného mesta Soči.

slovakia

left justify in out

Pre agentúru Interfax to dnes potvrdil zdroj oboznámený s vyšetrovaním leteckého nešťastia.

Potápači preskúmali objekt, ktorý na dne Čierneho mora vypátral sonar, a "ubezpečili sa, že ide o trup havarovaného lietadla," uviedol zdroj s tým, že momentálne sa skúmajú možnosti vytiahnutia trupu lietadla z mora.

Torzo trupu lietadla sa našlo vo vzdialenosti 1,7 kilometra od pobrežia a v hĺbke 27 metrov.

Lietadlo ruského ministerstva obrany typu Tu-154 smerovalo v nedeľu na ruskú leteckú základňu Humajmím v sýrskej provincii Lázikíja, keď sa krátko po vzlietnutí z letiska v Soči zrútilo do Čierneho mora. Medzi pasažiermi sa nachádzali desiatky spevákov ruského svetoznámeho armádneho súboru Alexandrovovci vrátane vedúceho Valerija Chalilova, ale aj novinári a vojaci. Ministerstvo obrany zverejnilo zoznam pasažierov.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies