V budove STU zachraňovali študentov: Požiar je už lokalizovaný

NETKY.SK • 24 Máj 2013, 07:16 • 2 min
V budove STU zachraňovali študentov: Požiar je už lokalizovaný

BRATISLAVA - Požiar na 4. a 5. poschodí budovy Fakulty chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity na Kollárovom námestí v Bratislave sa podarilo lokalizovať o 20:26.

slovakia

left justify in out

Na mieste stále zasahuje 33 hasičov, informovala Zuzana Farkašová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. Podľa svedkov sa z budovy už nedymí, ani nešľahajú plamene. "Dosiaľ nedisponujeme informáciou, že by následkom požiaru utrpela nejaká osoba ujmu na zdraví," informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. 

Na mieste je polícia, ktorá okolie univerzity zabezpečila. Podľa doterajších zistení na vrchných poschodiach univerzity horia skladové priestory a chemické laboratóriá. "K ďalším okolnostiam súvisiacim s požiarom v univerzite sa budeme môcť vyjadriť až po úplnom uhasení požiaru a následnom vykonaní prvotných neodkladných a neopakovateľných úkonov na mieste," dodala Kurucová. Odstraňovanie následkov požiaru si nevyžiadalo žiadne obmedzenia dopravy, prejazd Kollárovým námestím je pre vodičov naďalej možný. 

Požiar vypukol dnes tesne pred 19. hodinou pravdepodobne v priestoroch laboratórií fakulty. Podľa očitých svedkov sa z horného poschodia budovy šíril do okolia hustý dym a zápach, ktorý pripomínal spálenú gumu. Desiatky ľudí sa prizerali. 

„Ľudia sa nemusia obávať zdraviu nebezpečných chemikálií. Požiar vznikol v laboratóriách výživy a hodnotenia, kde sa nebezpečné látky nenachádzajú,“ informovala agentúru SITA hovorkyňa STU Andrea Hajdúchová. Najväčšie škody podľa nej vznikli na prístrojoch. Výška škody zatiaľ nie je vyčíslená. „Oheň zničil jedno laboratórium, v ktorom horelo, dve susedné laboratóriá a strechu,“ doplnila Hajdúchová. V čase, keď vypukol požiar, bol v budove pracovník fakulty, ktorý zavolal hasičov, vypol plyn aj elektrinu. Zároveň upozornil všetkých kolegov v budove, aby ju opustili, dodala hovorkyňa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies