FOTO V Británii sa zrútila americká stíhačka, pilot neprežil

NETKY.SK • 21 Október 2015, 15:27 • 2 min
FOTO V Británii sa zrútila americká stíhačka, pilot neprežil

LONDÝN - Stíhačka amerických vzdušných síl typu F/A 18 sa dnes zrútila neďaleko základne britského Kráľovského letectva (RAF) pri meste Lakenheath na juhovýchode Anglicka.

slovakia

left justify in out

Americké vzdušné sily, ktoré základňu prevádzkujú, správy o incidente preverujú. Miestna polícia uviedla, že vojenské lietadlo sa zrútilo do poľa mimo obývaných oblastí.

 

Podľa hovorkyne základne v Lakenheath sa lietadlo zrútilo približne šesť kilometrov od základne RAF Mildenhall v grófstve Suffolk.

 

"Vojenské lietadlo, ktoré vzlietlo zo základne pri meste Lakenheath v grófstve Suffolk, sa zrútilo približne o 10.30 h miestneho času 11.30 h SELČ," uviedol hovorca miestnej polície.

 

"Môžeme potvrdiť, že nehoda si vyžiadala jednu obeť, a sme presvedčení, že na palube lietadla bola jedna osoba," dodal hovorca.

 

"V tejto chvíli sme na mieste havárie lietadla na poli neďaleko obce Redmere," uviedol hovorca miestnej polície.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies