V Banskej Bystrici sa opäť stretnú učitelia, ktorí chcú meniť školy k lepšiemu

NETKY.SK • 26 Marec 2018, 08:30 • 2 min
V Banskej Bystrici sa opäť stretnú učitelia, ktorí chcú meniť školy k lepšiemu

BANSKÁ BYSTRICA - Ako učiť deti pre budúcnosť, vzdelávať kvalitne a pritom zbytočne nestrácať energiu alebo ako to vyzerá v škole, ktorú majú žiaci natoľko radi, že o nej napísali knihu.

slovakia

left justify in out

Aj takéto otázky sa budú rozoberať na konferencii Pedagogickí hrdinovia, ktorú usporiada Komenského inštitút v spolupráci s Univerzitou Mateja Bela (UMB) 27. marca v priestoroch Školy u Filipa v Banskej Bystrici.

 

Na konferenciu príde 150 učiteľov, ktorí sa chcú inšpirovať a vzdelávať v tejto oblasti. Od Niky Klimovej, študentky Pedagogickej fakulty UMB, sa dozvedia, čo sa stane, keď katedra umožní realizovať vlastné sny. Slavomír Matejka, riaditeľ ZŠ Pliešovce, zase popíše cestu učiteľa za šťastím. Účastníci aktuálneho ročníka Komenského inštitútu obohatia program divadelným predstavením.

 

Druhý ročník konferencie so sebou prináša aj niekoľko osobností. Daniel Hevier prezradí, ako učiť deti pre budúcnosť, Robert Čapek zase odhalí, ako zdvojnásobiť pracovný výkon s polovičnou námahou a Rudolf Tesár predstaví digitálny nástroj, vďaka ktorému môžu učitelia učiť zaujímavo, interaktívne a moderne. Žiačky Alma, Jamila a Lara – Luna opíšu berlínsku evanjelickú školu, ktorú majú natoľko rady, že o nej napísali knihu.

 

Konferencia na workshopoch s lektormi ponúkne účastníkom možnosť dozvedieť sa viac aj o témach, ktoré v slovenskom školstve dlhodobo absentujú. Koučka Lucia Ondrejkovičová Obenau predvedie, ako počas vyučovania udržať pozornosť a energiu žiakov, Lenka Rovňanová a Lívia Nemcová načnú tému sexuálnej výchovy, Silvia Szaboová ukáže, ako to vyzerá keď deti učia deti a mnoho ďalšieho.

 

Konferencia je určená predovšetkým pre učiteľov a učiteľky základných a stredných škôl, ale aj študentov pedagogických fakúlt. Prináša lektorov, témy a účastníkov Komenského inštitútu – priestoru pre pedagogických lídrov, do ktorého sa môžu aj tento rok prihlásiť učitelia z celého Slovenska.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies