V Banskej Bystrici prepustia viac ako 1 400 zamestancov pošty

NETKY.SK • 18 Január 2021, 12:5 • 2 min
V Banskej Bystrici prepustia viac ako 1 400 zamestancov pošty

BRATISLAVA - Prepúšťanie sa dotkne zhruba 1 500 zamestnancov.

slovakia

left justify in out

V oblasti služieb týkajucich sa činnosti poskytovateľov uniiverzálnej poštovej služby eviduje Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny Banskobystrickom kraji hromadné prepúšťanie. Marianna Šebpvá z kancelárie generálneho tajomníka a služobného úradu ÚPSVaR pre agentúru SITA uviedla, že hromadné prepúšťanie bolo nahlásnené 12. januára. Názov spoločnosti, ktorá toto prepúštanie nahlásila, Šebová ovolávajúc sa na zákon o zlužbách zamestanosti nekonkretizovala.

 

Milí zákazníci, v dôsledku nepriaznivého vývoja epidemiologickej situácie na Slovensku a vzhľadom na neustále rastúci...

Uverejnil používateľ Slovenská pošta, a.s. Piatok 15. januára 2021

 

V rovnaký deň informovala o prepúšťaní Slovenská pošta, ktorá má v Banskej Bystrici sídlo. Avizovali rušenie 756 nadbytočných miest, reorganizácia organizačnej štruktúry sa má dotknúť zhruba 1 500 zamestancov. Informáciu o prepúštaní Slovenskej pošty potvrdila pre agentúru SITA hovorkyňa Iveta Dorčáková. Proces prepúšťania má začať 1. marca a tvrať má až do 31. mája. Hovorkyňa taktiež podotkla, že postihnutým zamestnancom bude firma ponúkať inú, vhodnú prácu. Slovenská pošta zamestnáva po celom Slovensku viac ako 12 500 zamestancov.

 

Ministerstvo dopravy, pod ktoré Slovenská pošta patrí, plánuje učiniť kroky zamerané na zefektívnenie jej fungovania. Celá reforma má niekoľko krokov, optimalizácia organizačnej štruktúry zníženie počtu zamestnancov je len prvým z nich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona