V Banskej Bystrici cez víkend aj o limity do Ria

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 10:46 • 2 min
V Banskej Bystrici cez víkend aj o limity do Ria

BANSKÁ BYSTRICA - Organizátori blížiaceho sa plaveckého mítingu Banská Bystrica Cup 2016 už uzavreli prihlášky, v sobotu a nedeľu (12. - 13. marca) sa v dlhom bazéne na Štiavničkách predstaví 235 pretekárov zo 16 krajín.

slovakia

left justify in out

"Motivácia športovcov bude určite nemalá, keďže u nás môžu plniť limity aj na OH 2016 v Riu de Janeiro," pripomenul riaditeľ podujatia Milan

Najväčšiu pozornosť by tak ako vlani mali pútať mužské prsiarske disciplíny. Na štarte sa predstavia kvalitní borci na čele s majstrom sveta a Európy Marcom Kochom z Nemecka. Konkurovať mu budú Slovák Tomáš Klobučník, Švéd Johannes Skagius či Chorvát Nikola Obrovac. Zo známejších mien zavítajú pod Urpín Maďar Gergö Kis či Češka Barbora Závadová.

"Hlavnú cenu podujatia získajú pretekári, ktorí dosiahnu najvyššie bodové výkony podľa tabuliek FINA. Súťažiť sa bude v štyroch vekových kategóriách. Okrem toho sme pripravili pre najlepších zaujímavé finančné bonusy a hodnotné ceny a za prekonanie každého rekordu podujatia ďalšie finančné prémie," dodal Záborský.

V sobotu sa program začne o 14.00 h a v nedeľu pokračuje od deviatej rána. Vstup na podujatie je zdarma. Zo slovenských plavcov majú už istotu olympijského Ria Richard Nagy, Katarína Listopadová a spomenutý Klobučník. V Banskej Bystrici sa predstavia aj ďalší reprezentanti SR; organizátori očakávajú nové rekordy a splnenia kvalifikačných limitov aj na ME 2016 seniorov a juniorov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies