V Austrálii Orliak ukradol videokameru a nakrútil svoj let

NETKY.SK • 2 December 2013, 18:41 • 2 min
V Austrálii Orliak ukradol videokameru a nakrútil svoj let

KIMBERLEY - Orliak bielobruchý (Haliaeetus leucogaster) nakrútil let ponad odľahlú časť západnej Austrálie po tom, ako ukradol videokameru určenú na sledovanie krokodílov. Kameru umiestnili na brehu rieky Margaret miestni rangeri ešte v máji, no krátko na to zmizla.

slovakia

left justify in out

"Naša videokamera neočakávane zmizla, tak sme si mysleli, že spadla do vody," uviedol miestny ranger Roneil Skeen. O niekoľko týždňov neskôr im však zavolali kolegovia s tým, že kameru objavili pri rieke Mary vzdialenej približne 110 kilometrov. Zo záznamu sa im podarilo získať tri 30-sekundové videá, na ktorých vidno, že kameru vzal orliak bielobruchý. "Je to veľmi zaujímavý prípad, pretože ide o prvú zaznamenanú krádež kamery vtákom. Vedeli sme, že šlo o mladého orliaka, pretože dospelý by s ňou vyletel vysoko do vzduchu a potom by ju pustil na zem. Toto bolo však mláďa, ktoré sa učilo loviť, a preto ju len odnieslo na útes a tam do nej začalo ďobať," dodal Skeen s tým, že nabudúce kameru pripevnia pevnejšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies