V Aténach pred domom riaditeľky väznice explodovala bomba

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 11:42 • 2 min
V Aténach pred domom riaditeľky väznice explodovala bomba

ATÉNY - Časovaná bomba vybuchla v noci nadnes v Aténach pred domom riaditeľky väznice s prísnym režimom. Jedna žena pri explózii utrpela ľahké zranenia na tvári od úlomkov skla, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil, ale polícia už vyslovila hypotézu, že ide o akt domáceho terorizmu. Nálož podľa odhadov polície obsahovala asi kilogram dynamitu. Nastražená bola pod autom, ktoré používa Maria Stefiová, riaditeľka väznice s prísnym režimom na aténskom predmestí Dafni.

Polícia okolie miesta výbuchu ohradila po anonymnom telefonáte, ktorý upozornil grécky spravodajský portál Zougla.gr, že do 20 minút nálož vybuchne.

Podobné útoky, ktorých páchateľmi sú miestne militantné skupiny, sú v Grécku pomerne časté. Ich terčom bývajú budovy polície, vládnych úradov či sídla firiem. Keď sa v januári dve grécke anarchistické skupiny prihlásili k útoku v nákupnom centre v Aténach, vyvolalo to obavy z ďalšej eskalácie politicky motivovaných násilností v krajine, ktorá má v súvislosti s ekonomickou krízou veľké problémy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies