V Anglicku začali vyšetrovať korupciu v druhej najvyššej futbalovej súťaži

NETKY.SK • 29 September 2016, 16:13 • 2 min
V Anglicku začali vyšetrovať korupciu v druhej najvyššej futbalovej súťaži

LONDÝN - V Anglicku začali vyšetrovať funkcionárov z troch klubov druhej najvyššej futbalovej súťaže pre podozrenie z korupcie.

slovakia

left justify in out

Britský denník Daily Telegraph uviedol, že tréner Queens Park Rangers Jimmy Floyd Hasselbaink mal rokovať s reportérmi denníka, ktorí sa vydávali za investorov z fiktívnej spoločnosti z Ďalekého Východu. Zinkasovať mal viac ako 70-tisíc amerických dolárov za to, že by odletel rokovať s investormi. Hasselbaink bol tiež otvorený možnosti podpísania hráčov, ktorých spoločnosť vlastnila, aj keď by išlo o konflikt záujmov.

 

"Ponúkli mi peniaze za stretnutie v Singapure. Na tom nie je nič zvláštne," uviedol manažér QPR.

 

Asistent trénera v Barnsley Tommy Wright mal zase za finančnú kompenzáciu vo výške 5000 britských libier presvedčiť klub, aby pomohol agentovi podpísať hráčov Barnsley a odporučil získanie ďalších futbalistov, ktorých zastupovalo konzorcium. Zástupca Leedsu United Massimo Cellino rozprával podľa periodika o spôsoboch ako obísť pravidlá pri prestupoch.

 

Na základe zverejnenia týchto obvinení klub Wrighta suspendoval, Hasselbaink ich odmietol. Anglická futbalová asociácia (FA), vedenie Premier League a druhej najvyššej súťaže prisľúbilo, že prešetrí obvinenia denníka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies