V 1.kole slalomu Svetového pohára Slovenky v závese Shiffrinovej

NETKY.SK • 11 December 2016, 11:06 • 2 min
V 1.kole slalomu Svetového pohára Slovenky v závese Shiffrinovej

SESTRIERE - Slovenské slalomárky excelovali v 1. kole nedeľňajšieho slalomu Svetového pohára, keď druhou a štvrtou pozíciou atakovali vedúcu Američanku Mikaelu Shiffrinovú.

slovakia

left justify in out

Po dojazde elitnej pätnástky druhá Veronika Velez-Zuzulová stratila na suverénku hustých bránok len 12 stotín. Aj štvrtá Petra Vlhová s rozdielom 43 stotín mohla pred druhým kolom pomýšľať na najvyššie méty.

 

V talianskom Sestriere sa išla súťaž na ľadovom povrchu a na selektívnom kurze, ktorý vyžadoval podržať rytmus v dlhej zatvorenej pasáži a tempo v tiež nezvykle dlhej cieľovej rovine. Toto najlepšie predviedla opäť Shiffrinová, ktorá ako prvá na trati nasadila parametre, hoci v hornej časti po jasnej chybe musela hľadať rýchlu cestu do línie. To umožnilo Velez-Zuzulovej dosiahnuť lepší prvý medzičas o 28 stotín, hoci slovenská lyžiarska rutinérka musela tiež bleskovo korigovať menšie zaváhanie. Do konca jazdy si držala svoju dynamiku a ako jediná sa úplne priblížila k veľkej favoritke. Na treťom mieste sa usadila s mankom 3 desatín Švédka Frida Hansdotterová. Vlhová nemala takú čistú jazdu ako jej krajanka, najmä v hornej polovici boli niektoré jej oblúky neisté, ale skvelou technikou a schopnosťou vygradovať tempo jazdy sa udržala v hre o triumf v treťom slalomovom podujatí zimy.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies