ÚVO bude mať druhého podpredsedu, vyžiadal si to nový zákon o obstarávaní

NETKY.SK • 11 Júl 2013, 16:00 • 2 min
ÚVO bude mať druhého podpredsedu, vyžiadal si to nový zákon o obstarávaní

BRATISLAVA – Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) bude mať druhého podpredsedu. Od 15. júla tohto roka pribudne k súčasnému podpredsedovi Andrejovi Holákovi aj Danka Bekeová. Návrh na jej vymenovanie do funkcie odobrila na stredajšom (10.7.) zasadnutí vláda.

slovakia

left justify in out

Úrad podľa hovorcu Jána Mažgúta potrebuje nového podpredsedu pre viac povinností, ktoré ÚVO vyplývajú z novely zákona o verejnom obstarávaní účinnej od 1. júla. "Potreba vytvorenia postu druhého podpredsedu vyplýva z novely zákona o verejnom obstarávaní, ktorej prijatím a účinnosťou vzrástla agenda, ako i nové povinnosti úradu," opísal Mažgút pre TASR.

Okrem toho, že podpredsedníčka bude zastupovať predsedu úradu, bude tiež členkou deväťčlennej Rady. "Ostatná agenda a kompetencie sú vecou ďalších osobných rokovaní vedenia úradu," doplnil Mažgút. Bekeová pochádza zo Žiliny a je poslankyňou Žilinského samosprávneho kraja, kam kandidovala ako nezávislý kandidát.

Holáka do funkcie podpredsedu úradu vymenovala vláda ešte v apríli tohto roku. Na úrad sa presunul z ministerstva dopravy, kde predtým pôsobil ako štátny tajomník. Opozícia tento krok ostro kritizovala. Premiér Robert Fico (Smer-SD) však nevidel žiaden problém v tom, aby miesto podpredsedu ÚVO obsadila vládna strana Smer-SD. Tak to bolo podľa neho aj v minulosti, že na poste predsedu stál predstaviteľ opozície a podpredseda bol za vládnu moc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies