Utečenecká rodina zo Zimbabwe strávila tri mesiace na letisku v Bangkoku

NETKY.SK • 25 Január 2018, 08:09 • 2 min
Utečenecká rodina zo Zimbabwe strávila tri mesiace na letisku v Bangkoku

BANGKOK - Osemčlenná utečenecká rodina zo Zimbabwe prežila tri mesiace v priestoroch najväčšieho letiska v Bangkoku, kým jej umožnili odcestovať z Thajska na Filipíny.

slovakia

left justify in out

Agentúra DPA informovala v stredu o tomto prípade s odvolaním sa na vyjadrenie hovorcu thajského imigračného úradu. Skupine, ktorú tvoria štyria dospelí a štyri deti, poskytol aspoň dočasné útočisko na Filipínach Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR).

 

O osude Afričanov žijúcich na medzinárodnom letisku Suvarnabhumi v thajskej metropole sa dozvedela tamojšia verejnosť v decembri, keď majiteľ jedného z letiskových obchodov zverejnil na sieti Facebook fotografiu dievčaťa z tejto rodiny. Tá pricestovala do Thajska ešte vo februári 2017 s trojmesačným turistickým vízom, v krajine však následne zostala bez povolenia.

 

Thajsko na rozdiel od Filipín nie je signatárom dohovoru OSN o utečencoch. Thajské úrady preto k Zimbabwčanom pristupovali ako k nelegálnym prisťahovalcom a trvali na ich návrate do krajiny pôvodu, čo však rodina rozhodne odmietala.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies