Utečenec, ktorého potkla maďarská reportérka, má temnú minulosť spojenú s al-Kájdou

NETKY.SK • 22 September 2015, 17:43 • 2 min
Utečenec, ktorého potkla maďarská reportérka, má temnú minulosť spojenú s al-Kájdou

MADRID – Pravdepodobne najznámejší utečenec zo Sýrie, ktorého podkopla maďarská novinárka, má veľmi kontroverznú minulosť.

slovakia

left justify in out

Usáma Abdal-Muhsin si získal podporu verejnosti po tom, čo ho reportérka maďarskej televízie N1TV Petra Lászlóová podkopla keď so svojím synom v náručí bežal cez pole. Reportérka dostala od svojho zamestnávateľa ihneď vyhadzov.

 

 

Mushin prežíva odvtedy rozprávkový život. Dostal prácu ako tréner mládeže v španielskej futbalovej akadémii, pretože v Sýrii pôsobil ako futbalový tréner.

 

Jeho syn Zajd sa dokonca stretol s hviezdou Realu Madrid Cristianom Ronaldom na zápase Bieleho Baletu.

 

img

 

Na povrch však vyplávali informácie o Mushinovej minulosti, ktorá nie je zrovna ružová. Bol členom skupiny al-Nusra, ktorá sa hlási k teroristickej skupine al-Kájda a aktívne sa účastnil v bojoch proti Kurdom. Tieto informácie zverejnila sýrska opozičná strana Demokratická strana (PYD).

 

Podľa ich informácií bol Mushin zapletený v násilí na futbalovom zápase v meste Qamishlo v roku 2004, ktoré vyústilo v povstanie. Zomrelo vtedy 50 Kurdov. Na internete sa objavili aj zábery z Mushinovho facebooku, kde rozpráva o tom, ako bojuje za an-Nusru.

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies