USA sú povzbudené protikrízovými plánmi Európy

NETKY.SK • 20 Jún 2012, 07:21 • 2 min
USA sú povzbudené protikrízovými plánmi Európy

USA sú povzbudené protikrízovými plánmi Európy - Politika Americký minister financií Timothy Geithner v utorok vyhlásil, že USA sú povzbudené plánmi európskych lídrov čeliť ekonomickej kríze na kontinente tým, že sa budú sústrediť na posilnenie hospodársk

slovakia

left justify in out

img

Americký minister financií Timothy Geithner v utorok vyhlásil, že USA sú "povzbudené" plánmi európskych lídrov čeliť ekonomickej kríze na kontinente tým, že sa budú sústrediť na posilnenie hospodárskeho rastu.
      Geithner na okraj summitu skupiny G20 v Mexiku povedal, že európski lídri sa pokúšajú vytvoriť ekonomický rámec na posilnenie finančného systému Európy a pomôcť krajinám ako Španielsko a Taliansko pri pôžičkách za "udržateľné úrokové miery".
      Minister dodal, že európske krajiny chcú zaistiť, že Grécko sa bude reformovať v rámci Európskej únie.
      Európski lídri plánujú zverejniť podrobnejšiu reakciu na finančnú krízu koncom júna na bruselskom summite EÚ, ktorý Geithner označil za "rozhodujúci".
      Geithner pred novinármi vystúpil po súkromnom stretnutí prezidenta Baracka Obamu s lídrami Británie, Nemecka, Talianska, Francúzska, Španielska a EÚ.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies