USA potvrdili dodanie protitankových striel Javelin pre ukrajinskú armádu

NETKY.SK • 30 Apríl 2018, 23:46 • 2 min
USA potvrdili dodanie protitankových striel Javelin pre ukrajinskú armádu

KYJEV - Spojené štáty dodali Ukrajine svoje protitankové strely Javelin. V pondelok to potvrdilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zahraničných vecí USA informovalo o dodávke komplexov Javelin na Ukrajinu. Americké protitankové raketové systémy Javelin, sú už dodané Ukrajine. Toto povedal v pondelok pre RIA Novosti oficiálny predstaviteľ ministerstva zahraničných vecí Spojených štátov.
   

"Doručili sme ich na Ukrajinu," povedal pre RIA Novosti predstaviteľ ministerstva zahraničných vecí a zdržal sa iných pripomienok.
   

Americké úrady v roku 2017 schválili dodávky zbraní do Kyjeva, vrátane prenosných protitankových raketových systémov Javelin. Napriek opakovaným žiadostiam ukrajinskej strany, predchádzajúca administratíva Baracka Obamu odmietla poskytnúť zbrane.
   

Prezident Ukrajiny Petro Porošenko informoval, že Kyjev očakáva v roku 2018 dodávky zbraní z USA. Rusko opakovane varovalo pred dodávkou zbraní Ukrajine, pretože to povedie k eskalácii konfliktu na Donbase.

 

Ako to opakovane povedal tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov, dodávky zbraní na Ukrajinu zo zahraničia, nebudú prispievať k riešeniu situácie na Donbase a vykonávaní dohôd z Minska. 
     

Zástupca ministra zahraničných vecí Ruska Grigorij Karasin tiež povedal pre RIA Novosti, že Moskva je znepokojená plánovanou dodávkou smrtiacich zbraní na Ukrajinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies