USA nepravdivo obvinili Rusko: Štyri rakety odpálené na Sýriu nedopadli na územie Iránu!

NETKY.SK • 9 Október 2015, 08:58 • 2 min
USA nepravdivo obvinili Rusko: Štyri rakety odpálené na Sýriu nedopadli na územie Iránu!

WASHINGTON - Niekoľko riadených rakiet dlhého doletu, vystrelených Ruskom na ciele v Sýrii, dopadlo na územie Iránu. Informovali o tom dnes predstavitelia amerického ministerstva obrany s tým, že nie je jasné, či tieto rakety spôsobili v Iráne nejaké škody.

slovakia

left justify in out

Jeden zo zdrojov podľa agentúry AP povedal, že strely s plochou dráhu letu zišli z plánovanej trasy a boli štyri. Ruské ministerstvo obrany v reakcii na vyjadrenia amerických zdrojov zdôraznilo, že ruské rakety odpálené z Kaspického mora zasiahli svoje ciele v Sýrii, uviedla agentúra Reuters.

 


Ruská vláda v stredu oznámila, že vojenské lode ruskej Kaspickej flotily ostreľovali pozície extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) v severnej a severozápadnej Sýrii a zasiahli pritom všetky stanovené ciele. Ciele v Sýrii boli zasiahnuté zo vzdialenosti 1500 kilometrov. Štyri lode Kaspickej flotily vypálili na pozície IS v Sýrii spolu 26 rakiet. Moskva v tejto súvislosti neuviedla, že by niektorá z rakiet zišla zo stanovenej trasy.

 

Irán poprel, že by na jeho územie dopadli rakety vypálené Ruskom na Sýriu

 

Niekoľko riadených rakiet dlhého doletu, vystrelených Ruskom na ciele v Sýrii, dopadlo na územie Iránu. Informovali o tom dnes predstavitelia amerického ministerstva obrany s tým, že nie je jasné, či tieto rakety spôsobili v Iráne nejaké škody.


Jeden zo zdrojov podľa agentúry AP povedal, že strely s plochou dráhu letu zišli z plánovanej trasy a boli štyri.
Ruské ministerstvo obrany v reakcii na vyjadrenia amerických zdrojov zdôraznilo, že ruské rakety odpálené z Kaspického mora zasiahli svoje ciele v Sýrii, uviedla agentúra Reuters.


Ruská vláda v stredu oznámila, že vojenské lode ruskej Kaspickej flotily ostreľovali pozície extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) v severnej a severozápadnej Sýrii a zasiahli pritom všetky stanovené ciele. Ciele v Sýrii boli zasiahnuté zo vzdialenosti 1500 kilometrov. Štyri lode Kaspickej flotily vypálili na pozície IS v Sýrii spolu 26 rakiet. Moskva v tejto súvislosti neuviedla, že by niektorá z rakiet zišla zo stanovenej trasy.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies