USA majú po troch šéfkach diplomacie prvýkrát riaditeľku spravodajskej služby

NETKY.SK • 10 August 2010, 07:29 • 2 min
USA majú po troch šéfkach diplomacie prvýkrát riaditeľku spravodajskej služby

USA majú po troch šéfkach diplomacie prvýkrát riaditeľku spravodajskej služby

slovakia

left justify in out

Spojené štáty americké mali už trikrát ministerku zahraničných vecí, ale doteraz nikdy nemali ženu, ktorá by riadila jednu z ich spravodajských služieb. Minister obrany Robert Gates dnes v Springfielde slávnostne uviedol do funkcie riaditeľku Národnej geokozmickej spravodajskej agentúry (NGA).
      Päťdesiatjedenročná Letitia A. Longová je podľa jeho slov správnym človekom pre túto prácu. Počas 32-ročnej profesionálnej kariéry zastávala celý rad vysokých manažérskych funkcií. V nedávnej minulosti bola námestníčkou riaditeľa obrannej spravodajskej agentúry.
      Bude šéfovať jednému zo špičkových počítačových centier národnej bezpečnosti, ktoré bolo založené iba v roku 1996. Národná geokozmická agentúra kombinuje satelitné snímky, z ktorých vytvára trojrozmerné, interaktívne mapy. Využívajú ich armádne zložky pri akejkoľvek operácii.      
      Ženy sú v amerických spravodajských službách zastúpené 38 percentami. V šiestich najvýznamnejších agentúrach zastávajú 27 percent vyšších spravodajských funkcií.
      Longová je vydatá a má tri deti.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies