USA dosiahli v januári nečakaný rozpočtový prebytok

NETKY.SK • 13 Február 2013, 08:03 • 2 min
USA dosiahli v januári nečakaný rozpočtový prebytok

USA dosiahli v januári nečakaný rozpočtový prebytok - Svet Spojené štáty zaznamenali za január nečakaný rozpočtový prebytok a sú na dobrej ceste dosiahnuť najnižší celoročný rozpočtový deficit od nástupu Baracka Obamu do prezidentského úradu. Informovala

slovakia

left justify in out

imgSpojené štáty zaznamenali za január nečakaný rozpočtový prebytok a sú na dobrej ceste dosiahnuť najnižší celoročný rozpočtový deficit od nástupu Baracka Obamu do prezidentského úradu. Informovala o tom agentúra AP.

Ministerstvo financií dnes oznámilo, že v januári dosiahli USA rozpočtový prebytok na úrovni 2,9 miliardy USD (2,16 miliardy eur), keď rozpočet podporili zvýšené príjmy z daní. Je to prvý januárový rozpočtový prebytok od roku 2008. Za štyri mesiace súčasného fiškálneho roka, ktorý sa začal v októbri, sa tak celkový deficit štátneho rozpočtu znížil na 290,4 miliardy USD. V porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka je nižší o 60 miliárd USD.

Rozpočtový úrad amerického Kongresu odhaduje, že deficit štátneho rozpočtu za súčasný fiškálny rok dosiahne okolo 845 miliárd USD. V prípade, že sa to potvrdí, bude to prvýkrát od roku 2008, čo rozpočtový deficit USA.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies