Bývalý viceprezident Gore čelí sexuálnemu škandálu

NETKY.SK • 24 Jún 2010, 14:35 • 2 min
Bývalý viceprezident Gore čelí sexuálnemu škandálu

Bývalý viceprezident Gore čelí sexuálnemu škandálu

slovakia

left justify in out

Masérka obvinila bývalého amerického viceprezidenta Ala Gora z "neželaného sexuálneho kontaktu". Nenašlo sa však dostatok dôkazov, aby voči 62-ročnému ekologickému aktivistovi vzniesli obvinenia. Informovala o tom prokuratúra v americkom štáte Oregon.
      Masážna terapeutka, ktorej identita nebola zverejnená tvrdí, že sa ju Gore pokúsil prinútiť k pohlavnému styku. K incidentu údajne došlo v októbri 2006 v luxusnom hoteli v centre Portlandu, kde mal bývalý druhý muž USA predniesť prejav o globálnom otepľovaní.
      Masérkinu výpoveď zachytila policajná správa z roku 2007. Žena v nej uviedla, že Gore, zaregistrovaný v hoteli pod falošným menom "Stone", ju chcel verbálne aj fyzicky prinútiť k masáži intímnych partií jeho tela. Keď odmietla, rozhneval sa a začal sa k nej správať arogantne. Napokon ju začal hladiť a robiť jej sexuálne návrhy, čo však ona rázne ukončila a vyšmykla sa z jeho objatia.
      "Nevolala som políciu okamžite: bála som sa verejného škandálu a zničenia svojej povesti," uviedla vo výpovedi žena, ktorá má podľa médií 54 rokov. Svoje tvrdenie totiž nemohla podložiť konkrétnymi dôkazmi.
      Jej právnik kontaktoval políciu koncom roku 2006, masérka však potom odmietla vypovedať alebo oficiálne nahlásiť zločin a požiadala o zastavenie vyšetrovania. Políciu opäť vyhľadala v januári 2009, pričom potvrdila predchádzajúce obvinenia. Vyšetrovatelia sa však prípadom ďalej nezaoberali pre nedostatok dôkazového materiálu.
      Hovorkyňa rodiny bývalého viceprezidenta sa ku kauze odmietla vyjadriť. Gore a jeho manželka 1. júna oznámili, že sa rozvádzajú po 40 rokoch manželstva.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies