USA a Južná Kórea budú po paraolympiáde pokračovať v spoločnom vojenskom cvičení

NETKY.SK • 7 Marec 2018, 09:19 • 2 min
USA a Južná Kórea budú po paraolympiáde pokračovať v spoločnom vojenskom cvičení

WASHINGTON - Spojené štáty a Južná Kórea budú pokračovať v spoločnom vojenskom cvičení, ktoré prerušili počas zimných olympijských hier ako gesto dobrej vôle voči Severnej Kórei.

slovakia

left justify in out

Spoločné manévre budú pokračovať po zimných paraolympijských hrách, ktoré sa začínajú už tento piatok v juhokórejskom Pjongčangu a potrvajú do 18. marca.

 

Po skončení paraolympiády bude podľa spomínaného zdroja prirodzené, že sa obnoví toto cvičenie, ktoré USA a Južná Kórea každoročne usporadúvajú.

 

Na prerušení cvičenia sa dohodli začiatkom januára počas telefonického rozhovoru juhokórejský prezident Mun Če-in a jeho americký náprotivok Donald Trump.

 

Mun Če-in vtedy Trumpovi povedal, že februárovej olympiáde v Južnej Kórei by veľmi pomohlo, ak by USA vyjadrili zámer odložiť spoločné vojenské cvičenie v prípade, že Severná Kórea nepristúpi k ďalším provokáciám. Americký prezident s tým súhlasil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies