US Open: Murray končí, Federer si zabezpečil účasť na Turnaji majstrov

NETKY.SK • 8 September 2015, 10:44 • 2 min
US Open: Murray končí, Federer si zabezpečil účasť na Turnaji majstrov

NEW YORK - Britský tenista Andy Murray na US Open skončil už v osemfinále. Stopku na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny mu vystavil Juhafričan Kevin Anderson, ktorý tretieho nasadeného hráča vyradil po vyše štvorhodinovej bitke 7:6 (5), 6:3, 6:7 (2), 7:6 (0). Medzi najlepšiu osmičku postúpili obaja Švajčiari - druhý nasadený Roger Federer i päťka turnaja Stan Wawrinka, vypadol Čech Tomáš Berdych.

slovakia

left justify in out

Murray sa prvýkrát za päť rokov neprebojoval na grandslame do štvrťfinále. Anderson ho zničil delovými podaniami (25 es) i plejádou víťazných úderov, ktorých zahral až 81. Frustrovaný Brit prehral tajbrejk záverečného štvrtého setu na nulu. Duel trval 4 hodiny a 18 minút. Na uplynulých osemnástich major turnajoch neskončil Murray tak skoro, naposledy sa medzi osem najlepších neprebojoval vo Flushing Meadows v roku 2010, keď vypadol v 3. kole.

 

"Je náročné stráviť takúto prehru, najmä keď na dvorci bojujete vyše štyri hodiny a napokon aj tak odchádzate sklamaní," povedal Murray, ktorý po strate druhého dejstva od zlosti odhodil raketu. "Mal som svoje šance, ale nevyužil som ich. Proti hráčovi s takýmto štýlom hry musíte dobre brániť. O osude zápasu rozhodovali maličkosti, pár lôpt a súper ich zvládol lepšie." Anderson sa vo štvrťfinále stretne s Wawrinkom, ktorý si poradil s domácim Donaldom Youngom 6:4, 1:6, 6:3 a 6:4.

 

Päťnásobný šampión z US Open Federer ako nasadená dvojka vyradil v osemfinále Američana Johna Isnera v troch setoch 7:6 (0), 7:6 (6) a 7:5. Za dve a pol hodiny tak prenikol už do svojho 46. grandslamového štvrťfinále v kariére. Isnera zdolal piatykrát zo šiestich vzájomných duelov. Najbližšie sa stretne s Francúzom Richardom Gasquetom, ktorý zdolal Čecha Tomáša Berdycha 2:6, 6:3, 6:4 a 6:1. "Uvedomujem si silu Richarda a bude to s ním ťažké, hoci som triumfum nad ním vlani spečatil naše víťazstvo v Davisovom pohári," uviedol Federer.

 

Švajčiar si postupom do štvrťfinále v predstihu zabezpečil miestenku na koncoročný Turnaj majstrov. Bude to už jeho rekordné 14. vystúpenie na finálovom vyvrcholení sezóny v sérii. Okrem neho už majú istú účasť v osemčlennom poli na "ATP World Tour Finals" aj Novak Djokovič a Andy Murray. Turnaj majstrov sa uskutoční v londýnskej O2 Aréne od 15. do 22. novembra, Federer sa tam pokúsi získať svoj siedmy titul. "Teším sa, že sa opäť vrátim do Londýna, kde je vždy skvelá atmosféra. Ani sa mi nechce veriť, že to už bude štrnástykrát za sebou," uviedol Federer.

 

muži - dvojhra - osemfinále:

 

Roger Federer (2-Švajč.) - John Isner (13-USA) 7:6 (0), 7:6 (6), 7:5, Stanislas Wawrinka (5-Švajč.) - Donald Young (USA) 6:4, 1:6, 6:3, 6:4, Richard Gasquet (12-Fr.) - Tomáš Berdych (6-ČR) 2:6, 6:3, 6:4, 6:1, Kevin Anderson (15-JAR) - Andy Murray (3-V.Brit.) 7:6 (5), 6:3, 6:7 (2), 7:6 (0)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies